Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Απεγκλωβίστηκε και πέμπτο παιδί – Γραφήματα που περιγράφουν τη διαδικασία διάσωσης

Oι διασώστες μετέφεραν με φορείο σε ασθενοφόρο το πρώτο από τα υπόλοιπα παιδιά που παρέμεναν εγκλωβισμένα στο πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Η δεύτερη φάση της επιχείρησης απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του προπονητή τους από το πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης ξεκίνησε σήμερα στις 11πμ τοπική ώρα.

Δώδεκα αγόρια και ο 25χρονος προπονητής τους παρέμεναν εγκλωβισμένα στο σπήλαιο επί δύο εβδομάδες.

grafhma 1

Πηγή γραφημάτων: IEFIMERIDA

Πηγή γραφημάτων: IEFIMERIDA

“Ελπίζω να έχουμε καλά νέα τις επόμενες ώρες”, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Chiang Rai, Narongsak Osatanakorn. Την περιοχή αναμένεται να επισκεφτεί σε μισή ώρα ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός, Prayut Chan-o-cha.

“Ολες οι συνθήκες είναι εξίσου καλές με χθες,” είπε ο Narongsak. “Οι δυνάμεις των αγοριών, το σχέδιο – είμαστε έτοιμοι και θα κινηθούμε γρηγορότερα γιατί φοβόμαστε τη βροχή”. Οι Αρχές σπεύδουν να απεγκλωβίσουν τα αγόρια, ηλικίας 11 – 16 χρονών και τον προπονητή τους από το σπήλαιο, την ώρα που οι μουσώνες σαρώνουν.

Χθες Κυριακή, δύτες απεγκλώβισαν τέσσερα από τα 12 αγόρια τα οποία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Τα αγόρια που διασώθηκαν χθες, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Anupong Paojindaο είναι δυνατά και ασφαλή αλλά χρειάζεται να υποβληθούν σε εξονυχιστικό ιατρικό έλεγχο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιτραπεί ακόμα στους γονείς των αγοριών που διασώθηκαν να έχουν φυσική επαφή με τα παιδιά τους, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ο ιατρικός έλεγχος που απαιτείται προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους, δήλωσαν πριν λίγο Ταϊλανδοί αξιωματούχοι σε συνέντευξη τύπου. Τα παιδιά είναι πεινασμένα αλλά σε καλή κατάσταση σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, πρόσθεσαν. Ζήτησαν το πρώτο τους γεύμα να είναι ρύζι με βασιλικό.

Τουλάχιστον επτά ασθενοφόρα καθώς και δύο ελικόπτερα βρίσκονται στην είσοδο του σπηλαίου. Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας δήλωσε πριν λίγο ότι στην επιχείρηση θα συμμετέχουν οι ίδιοι δύτες που οδήγησαν χθες με ασφάλεια τέσσερα αγόρια έξω από το σπήλαιο.

Οι άνδρες γνωρίζουν, πρόσθεσε ο Anupong Paojinda, τις συνθήκες που επικρατούν στο σπήλαιο καθώς και πώς να επιχειρήσουν για να απεγκλωβίσουν τα αγόρια και τον προπονητή τους. Ο Anupong σημείωσε ότι οι δύτες πρέπει να τοποθετήσουν περισσότερες δεξαμενές αέρα κατά μήκος της υπόγειας διαδρομής μέχρι το σημείο που βρίσκεται εγκλωβισμένη η ομάδα των αγοριών και ο προπονητής τους από τις 23 Ιουνίου. Η διαδικασία αυτή, πρόσθεσε μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες.