Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Απειλές κατά της ζωής μελών του ΕΣΡ μετά το πρόστιμο στο κανάλι ΑΡΤ για την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

Απειλές θανάτου από αγνώστους δέχθηκαν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για την απόφασή τους να επιβάλουν πρόστιμο 150.000 ευρώ στο κανάλι ΑΡΤ για το “γκάλοπ” που πρόβαλε ο σταθμός αναφορικά με την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου. 

Οι απειλές προς τα μέλη του ΕΣΡ έφτασαν στα γραφεία του συμβουλίου μέσω FAX. Ο αγνώστων στοιχείων αποστολέας αφού προειδοποιεί ότι τα μέλη του ΕΣΡ είναι υπό παρακολούθηση «εδώ και 15 ημέρες» στη συνέχεια απευθύνει ευθείες απειλές κατά των μελών του συμβουλίου το οποίο καλεί να πάρει πίσω το πρόστιμο, ενώ υβρίζει χυδαία και τον δολοφονημένο Ζακ. 

Η «επιστολή» επεκτείνεται ακόμα προς τα «κουμμούνια» (sic) τους «gay» τους «αντιρατσιστές» καταλήγοντας ότι «εμείς δεν πετάμε τρικάκια και βάφουμε τοίχους, καίμε ζωντανούς τέτοιου είδους σκουλήκια…». Ταυτόχρονα διατυπώνονται ευθείες απειλές κατά της ζωής συγγενικών προσώπων των μελών του ΕΣΡ. 

Σε ανακοίνωση του, ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΡΤ κάνει λόγο για προβοκάτσια και ζητά «την διερεύνηση της ύποπτης αυτής επιστολής από τις αρμόδιες αρχές της χώρας».  

Θυμίζεται ότι την ημέρα της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, εκπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη στο ΑΡΤ είχε προβάλλει γκάλοπ με το προσβλητικό και ρατσιστικό ερώτημα «είστε υπέρ της ηρωποιήσεως του επίδοξου ληστή, ομοφυλόφιλου και οροθετικού;».