Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Απελευθερώνονται από τη Δευτέρα οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Αλλαγή στην επιτρεπόμενη ώρα κυκλοφορίας ισχύει από χτες, καθώς όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται από τις 5 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μάη, σε συνδυασμό με την επαναλειτουργία της εστίασης, το ωράριο κυκλοφορίας θα διαμορφωθεί από τις 5 το πρωί μέχρι και τις 11 το βράδυ με ταυτόχρονη κατάργηση του περιορισμού των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τον κωδικό μετακίνησης 6.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επισημαίνοντας πως από τη Δευτέρα 3 Μαΐου που ανοίγει η εστίαση θα επιτρέπονται και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ ο πολίτης δεν θα χρειάζεται να στέλνει sms για να πάει σε κάποιο εστιατόριο ή μπαρ.

Aκόμη, υπογράμμισε πως τα καταστήματα με εξωτερικούς χώρους και καθήμενους πελάτες, θα είναι ανοικτά μέχρι τις 23:00, όταν θα ξεκινά και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο ωράριο των εστιατορίων και εξήγησε ότι οι πολίτες πρέπει στις 23.00 να είναι σπίτι, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής.

Παράλληλα, τόνισε πως οι εμβολιασμοί κρίνουν και την κατάργηση των sms, στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS όταν ανοίξει ο τουρισμός, ενώ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε ότι είμαστε πολύ κοντά στην κατάργηση των sms.

Στο άνοιγμα της εστίασης αναφέρθηκε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης και διευκρίνισε πως φέτος θα είναι διαφορετικό από ότι πέρυσι που ήταν σε χρήση και κάποιο μέρος του εσωτερικού της επιχείρησης. Φέτος, αξιοποιούνται μόνο οι εξωτερικοί χώροι και υπενθύμισε ότι είναι υποχρεωτική η μάσκα μέχρι να οι πελάτες να καθίσουν στο τραπέζι, ενώ θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα όπως απολύμανση χώρων και τραπεζοκαθισμάτων.

Ακολουθήστε το Ατέχνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων