Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Απεργία πλοία: Συνεχίζεται και αύριο Τρίτη η απεργία των ναυτεργατών

Σε νέα 24ωρη απεργία από τις 6.00 π.μ. της Τρίτης, μέχρι τις 6.00 π.μ. της Τετάρτης κατέρχονται οι ναυτεργάτες. H σημερινή πρώτη μέρα της απεργίας των ναυτεργατών είχε καθολική συμμετοχή.

Τα ταξικά ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ δίνουν από τα ξημερώματα τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας. Ιδιαίτερα σημαντική η έμπρακτη αλληλεγγύη που εκφράζεται από εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, μεταξύ άλλων και από εργαζόμενους της Cosco, κόντρα στην υπονομευτική τακτική που καλλιέργησαν τις προηγούμενες μέρες κυβέρνηση και εφοπλιστές, προσπάθεια που έπεσε στο κενό. Στο πλευρό των ναυτεργατών βρίσκεται το ΠΑΜΕ. Την αλληλεγγύη της εκφράζει και η Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών – Τουριστικών Υπαλλήλων.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Η αδιαλλαξία των εφοπλιστών αποκαλύπτει την κούφια ρητορική της κυβέρνησης για “τέλος μνημονίων”, “επιστροφή στην κανονικότητα”. Τόσο την περίοδο της κρίσης όσο και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, καταγράφονται “συνθήκες γαλέρας” με χιλιάδες ναυτεργάτες, που δουλεύουν χωρίς ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, με αγωνιστική αισιοδοξία να συμμετέχουν ενεργά στην περιφρούρηση της απεργίας, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Δυναμώνουμε την ταξική πάλη και την αλληλεγγύη του κλάδου των ναυτεργατών, με τους άλλους εργαζόμενους, που παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των εκπροσώπων τους».

διεκδικούν:

  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις.
  • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και την Κοινωνική Ασφάλιση, ενάντια στο ν. 4387/2016, στον επανυπολογισμό των συντάξεων και στις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας, να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

Απεργία στα πλοία: Οι εφοπλιστές έχουν την κυβέρνηση, τη Δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ… – Οι ναυτεργάτες μόνο την αλληλεγγύη μας