Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Απεργία 30 Μαΐου: Χιλιάδες λαού σε όλη την Ελλάδα διαδήλωσαν με το ΠΑΜΕ για τις δικές τους ανάγκες

Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα ενάντια στα μνημόνια και προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες του. Με το πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ που φέρνει στο προσκήνιο τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, πήραν θέση απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, που εντείνουν την επίθεση με στόχο τη στήριξη των κερδών και της ανταγωνιστικότητας.

athina1

«Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά», «Όχι στη συναίνεση και την υποταγή, ανυπακοή και πάλη ταξική», «ΣΕΒ και ΓΣΕΕ κοινωνικοί εταίροι, στων εργατών τη φτώχεια συνεταίροι» βροντοφώναξαν οι απεργοί στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια.

athina2
«Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας! Αγώνας, οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!». Με αυτό το σύνθημα χιλιάδες απεργοί από δεκάδες κλάδους δουλειάς με τη μαζική διαδήλωση στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, απάντησαν στα «αναπτυξιακά σχέδια» κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που θέλουν να στοιχίσουν τους εργαζόμενους πίσω από τους «εθνικούς στόχους» των μονοπωλίων.

athina4
Ισχυρό μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία και από τους απεργούς της Θεσσαλονίκης οι οποίοι έκαναν ξεκάθαρο προς κάθε πλευρά ότι η επιλογή των εργατών είναι ο αγώνας, η οργάνωση και η αντεπίθεση στην «ανάπτυξη» που τσακίζει τη ζωή τους για να θρέψει τα κέρδη των πλουτοκρατών.

thessaloniki2

Η μαχητική διαδήλωση ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου και με ενδιάμεσο σταθμό το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, κατέληξε έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το σπίτι των εργατών που ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός προσπαθεί να το μετατρέψει σε τσιφλίκι των εργοδοτών.

thessaloniki1

Μαζική και μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

patra

Η αποφασιστικότητα, η συμμετοχή και η ταξική αλληλεγγύη έσπασαν την εργοδοτική τρομοκρατία «Cosco» – εργολάβων στον Πειραιά. Η «Cosco» και οι εργολάβοι, κάτω από την πίεση, την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ και όλων των εργαζομένων του Πειραιά, που συμμετέχουν στην κινητοποίηση, κήρυξαν «λήξη βάρδιας» που σημαίνει πρακτικά ότι και οι λίγοι εργαζόμενοι που μπήκαν για δουλειά «με το πιστόλι στον κρόταφο» έφυγαν από την εργασία. Για πρώτη φορά, μετά τη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά από την «Cosco», το λιμάνι «πάγωσε», καθώς καμία εργασία φορτοεκφόρτωσης δεν πραγματοποιείται, με τις γερανογέφυρες να έχουν σταματήσει.

peiraiaw

Οι συγκεντρωμένοι απεργοί στο Ικόνιο του Πειραιά υποδέχτηκαν αυτούς τους εργαζόμενους με συνθήματα και χειροκροτήματα προκειμένου να τους εμψυχώσουν για τους εκβιασμούς που δέχτηκαν από «Cosco» και εργολάβους.

volos

Μαζικές και δυναμικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στις πόλεις της Θεσσαλίας με το σύνθημα «Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας! Αγώνας, οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!

alexandroupoli

Μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποίησαν τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στις πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας. Με τη μαζική συμμετοχή τους οι εργαζόμενοι έδωσαν ηχηρή απάντηση στο παραμύθι της δίκαιης ανάπτυξης και της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια.

lamia

Με συνθήματα όπως «Κανείς συμβιβασμός με τις περικοπές, αυξήσεις στους μισθούς – συμβάσεις κλαδικές» και «Εργάτη, μη μειώνεις τις απαιτήσεις, στους ταξικούς αγώνες για νέες κατακτήσεις», διαδήλωσαν οι απεργοί σε Στερεά και Εύβοια, ύστερα από το κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων.

peloponnisos

Με μαζική συμμετοχή εργαζομένων από διάφορους κλάδους πραγματοποιήθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις πόλεις της Πελοποννήσου.