Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΑΠΘ: Ανακήρυξε τον Άνθιμο επίτιμο διδάκτορα – Επόμενο βήμα η αποκήρυξη του Γαλιλαίου

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακηρύχθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος.

Τον Μητροπολίτη Άνθιμο που πλέον όλων των άλλων «αμαρτιών» του δήλωνε εν έτει 2018 από άμβωνος:

«Μην ακούτε τι σας λένε, ότι έχουν πάει στο φεγγάρι ή ότι υπάρχουν άλλοι πλανήτες. Ο συνομιλητής μου μού είπε ότι τα συμπεράσματα των νέων επιστημόνων δεν έχουν κατατεθεί ακόμα» επικαλούμενος συνομιλία του με διαπρεπή επιστήμονα, τον οποίο δεν κατονόμασε.

Σύμπτωση, σαν σήμερα το 1969 η πρώτη γάτα περπάτησε στο φεγγάρι, κάτι που μάλλον αγνοούν στο Ανθίμειο (όπως πρέπει να μετονομαστεί) Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η τελετή αναγόρευσής του, όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ, πραγματοποιήθηκε το Επισκοπείο τής Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας αλλά και του Πρύτανη του ΑΠΘ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σχετικά με την αναγόρευση του Μητροπολίτου Άνθιμου σε Επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ δεν υπήρξε σχετική ανακοίνωση-προαναγγελία ούτε από το Πανεπιστήμιο ούτε από τη Μητρόπολη, φοβούμενοι την κατακραυγή τόσο της επιστημονικής κοινότητας όσο και των φοιτητών.

Υπενθυμίζεται πως ο Μητροπολίτης Άνθιμος είχε προγραμματιστεί να ανακηρυχτεί επίτιμος Διδάκτορας τον Νοέμβριο του 2017, ωστόσο η σχετική εκδήλωση είχε αναβληθεί τότε, ενώ προκλήθηκαν και έντονες αντιδράσεις.

Εκείνη τη χρονιά βέβαια το ΑΠΘ είχε τιμήσει, αναγορεύοντας τον σε επίτιμο Διδάκτωρ Νομικής Σχολής ΑΠΘ, έναν απ’ αυτούς που ματώσαν το λαό, τον έριξαν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, τον Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, επικεφαλής της Κομισόν.

Και σήμερα, θα αφιερώσουμε στην Πρυτανεία του  Ανθίμειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το δίστιχο του Κώστα Βάρναλη:

Και συ, τσούλα των δήμιων, Επιστήμη,
της Αλήθειας εσχάτη τεφροδόχα

Αυτά συμβαίνουν σε ένα Πανεπιστήμιο που θέλουν μέσα τις δυνάμεις καταστολής και έξω την επιστήμη.