Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΑΠΘ: Εικόνες ντροπής έξω από την φοιτητική λέσχη — Ουρά δεκάδων μέτρων για ένα πιάτο φαγητό!

Ντροπή. Ακόμη κι’ αυτή η λέξη είναι φτωχή για να περιγράψει το θέαμα της περασμένης Παρασκευής έξω από την φοιτητική λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως μπορεί να δει κάποιος στις φωτογραφίες, δεκάδες φοιτητές είχαν σχηματίσει ουρά πολλών μέτρων έξω από το κτίριο της λέσχης περιμένοντας ένα πιάτο φαγητό.

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει μήνες από το τέλος του εαρινού εξαμήνου, παρά το ότι μεσολάβησαν οι καλοκαιρινές διακοπές, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας και του πρύτανη του ΑΠΘ ότι… υπήρξε καλή προετοιμασία για το άνοιγμα του ιδρύματος, οι εικόνες είναι θλιβερές.

Αποτελεί τραγική ειρωνεία ότι η διοίκηση του ΑΠΘ ήταν από τις πρώτες που ανακοίνωσαν την έναρξη των μαθημάτων από τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, για την… «καλύτερη προετοιμασία τους στην εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου».

auth oura lesxi

Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού ζητά την επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση και απαιτεί, πέραν της τήρησης των μέτρων προστασίας, «να διαμορφωθούν κατάλληλα οι χώροι εκπαίδευσης, να αναζητηθούν νέοι και να εξασφαλιστεί ο καθαρισμός και ο εξαερισμός τους με τη συντήρηση ή προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο».

che guevara 008