Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΑΠΘ: Ελεύθεροι οι 31 συλληφθέντες – Στις 25 Φλεβάρη η δίκη (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 31 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης στο ΑΠΘ καθώς η δίκη τους έλαβε αναβολή για τις 25 Φλεβάρη και το Δικαστήριο ήρε την κράτησή τους.

Οι 31 έγιναν δεκτοί με συνθήματα κατά την έξοδό τους από το Δικαστικό Μέγαρο, καθώς οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και οι καθηγητές του ΑΠΘ βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από τα Δικαστήρια.

foitites apth3

Οι φοιτητές κατευθύνθηκαν με πορεία στο Άγαλμα Βενιζέλου και ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για την Πέμπτη 25 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι, στην πρυτανεία του ΑΠΘ, όπου θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση.

Υπενθυμίζεται ότι από τους συλληφθέντες, οι 29 κατηγορούνται για φθορά δημόσιας περιουσίας, ενώ τουλάχιστον ένας φοιτητής, μέλος ΔΣ Φοιτητικού Συλλόγου, για απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Κινητοποιήσεις φοιτητών σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη – Πάτρα μετά το όργιο αστυνομικής βίας

Νωρίτερα το πρωί έξω από τα δικαστήρια κατέληξε η μαζική πορεία των φοιτητών, που ξεκίνησε από τον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

foitites apth1 foitites apth2

Η πορεία κινήθηκε από την οδό Εθνικής Αμύνης, συνέχισε στην Τσιμισκή, όπου στη συμβολή με την Παύλου Μελά συνάντησε τη μοτοπορεία των διανομέων, που είχε ξεκινήσει νωρίτερα από την Καμάρα και στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους διασταυρώθηκε και με τη συγκέντρωση των υγειονομικών. Στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη, η πορεία σταμάτησε για λίγο στο μπλόκο της αστυνομίας, που με κλούβες είχε αποκλείσει την οδό Πολυτεχνείου και την κάθοδο προς την παραλιακή, ανέβηκε την Ίωνος Δραγούμη και συνέχισε από την Εγνατία ως τα δικαστήρια. Εκεί βρίσκονταν ήδη συγκεντρωμένοι και άλλοι διαδηλωτές.

Πορείες πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και στην Πάτρα.

Στοιβαγμένοι σε αίθουσα των Δικαστηρίων χωρίς μέτρα προστασίας οι συλληφθέντες φοιτητές

Στοιβαγμένοι σε μια αίθουσα των Δικαστηρίων, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ήταν οι 31 συλληφθέντες φοιτητές που περίμεναν τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Χρειάστηκε η παρέμβαση δικηγόρων προκειμένου να τους μεταφέρουν σε αίθουσα που μπόρεσαν να καθίσουν με αποστάσεις, αλλά και να τους δώσουν νέες μάσκες, καθώς οι περισσότεροι φορούσαν τις ίδιες μάσκες από χθες.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στους 31 συλληφθέντες οι αστυνομικοί έκοψαν και πρόστιμα των 300 ευρώ, για τη μη τήρηση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού…

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής