Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΑΠΘ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να επαναφέρει το «Φοιτητικό» της Ασφάλειας ζητώντας στοιχεία εκλεγμένων φοιτητών

«Η κυβέρνηση συνεχίζει και κλιμακώνει το κλίμα τρομοκρατίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, την ίδρυση αστυνομικής δύναμης στα ΑΕΙ φαίνεται ότι προσπαθούν να επαναφέρουν και το “Φοιτητικό” της Ασφάλειας», σχολιάζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σε σχέση με αίτημα της Αστυνομίας να της παραδοθούν τα στοιχεία όλων των εκλεγμένων προέδρων και φοιτητών συνδικαλιστών του ΑΠΘ.

Όπως διαπιστώνεται σε σχετικό έγγραφο, η πρυτανεία του Ιδρύματος μεταβίβασε αίτημα της Αστυνομίας, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, σε όλους τους προέδρους των Τμημάτων με το οποίο ζητά την άμεση παράδοση των προσωπικών στοιχείων όλων των εκλεγμένων προέδρων – φοιτητών συνδικαλιστών του ΑΠΘ.

Στην ανακοίνωσή της, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ προσθέτει πως «πρόκειται για μια προκλητική – χαφιεδίστικου τύπου- ενέργεια που συμπληρώνει το αντιδραστικό παζλ των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων στα Πανεπιστήμια και το συνολικότερο όργιο καταστολής. Για ακόμη μια φορά η πρυτανεία γίνεται λαγός των κυβερνητικών επιδιώξεων και αντί να γυρίσει σαν απαράδεκτη την απαίτηση Αστυνομίας και Εισαγγελίας, μεταβίβασε το αίτημα προς τα τμήματα, ζητώντας την παράδοση στοιχείων.

Καλούμε τους φοιτητές και τους καθηγητές να απαιτήσουν, εδώ και τώρα, το απαράδεκτο αίτημα της Εισαγγελίας να επιστραφεί πίσω, κανένας πρόεδρος Τμήματος να μη δεχτεί να δώσει τα στοιχεία. Η ίδια η πρυτανεία εδώ και τώρα να μαζέψει το απαράδεκτο κείμενο που διαβίβασε».

Πηγή: 902.gr

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα