Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΑΠΘ-Φοιτητικοί Σύλλογοι: Διήμερος αποκλεισμός του πανεπιστημίου από σήμερα για ανοιχτές σχολές χωρίς αστυνομία

Με διήμερο αποκλεισμό του ΑΠΘ στις 14 και 15 Απρίλη κλιμακώνουν τη δράση τους οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ, μπροστά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ.

Από το πρωί της Τετάρτης, οι φοιτητικοί σύλλογοι Γεωπονίας, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Δασολογίας, Πληροφορικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Γαλλικού, Φιλολογικού, Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Αγγλικού και του ΣΟΦΕΘ, έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό της πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους για την επιστροφή στις σχολές τους με όλα τα μέτρα προστασίας, για τη μη εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.

apth apokleismos 02

«Ανοίγουμε το πανεπιστήμιο στον λαό, στα εργατικά σωματεία και τη νεολαία αποκλείοντάς το από τις δυνάμεις καταστολής και τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης», τονίζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι και προσθέτουν: «Το μήνυμα που στέλνεται είναι ηχηρό: η καταστολή δεν θα περάσει. Στα όνειρα των φοιτητών και του λαού δεν χωράνε η βία και η καταστολή»