Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο σήριαλ «Creta Farms-Κράμερ εναντίον Κράμερ»…

(2001)
✔️  Το λανσάρισμα ήρθε για να ταρακουνήσει την παραδοσιακή αγορά των αλλαντικών και να φέρει μια «επαναστατική» αλλαγή» μας ενημερώνει επίσημα η γνωστή εταιρεία
(2005)
🧐 Μερικά από τα «προσόντα» που απαιτούσε από τους εργαζόμενους η  «CRETA FARMεν Ελ(λ)άδι» «…θα πρέπει να διαθέτουν οργανωτική ικανότητα, ικανότητα επικοινωνίας, ομαδικότητα και ικανότητα εργασίας υπό πίεση» …πτυχία γνώσεις και οπωσδήποτε «υπό πίεση» δηλ
✔️  Να δουλεύουν χωρίς ωράρια και χωρίς απαιτήσεις,
✔️  να συμμετέχουν ενεργά στο κυνήγι του ανταγωνισμού, προς όφελος της εταιρίας και των κερδών της,
✔️  με σκυμμένο το κεφάλι και χωρίς πολλά – πολλά για δικαιώματα και αυξήσεις,
✔️  να αρκούνται στους μισθούς πείνας και στη μερική ασφάλιση.
✔️  Να δέχονται την εκμετάλλευση χωρίς να αντιδρούν και να συνδικαλίζονται.
✔️  Να χαμογελούν πάντα στην εργοδοσία και να κοιτούν με μισό μάτι τους συναδέλφους τους, μην τυχόν και τους πάρουν τη θέση ή αναφέρουν κάτι ενάντια στα συμφέροντα της εταιρίας, οπότε και να το διαβιβάσουν αμέσως στη διεύθυνση κά.
(2015-2016 …και η ζωή συνεχίζεται!)
✔️  Η «Creta Farms» στην κορυφή πλέον της λίστας των 200 ελληνικών βιομηχανιών με τα μεγαλύτερα καθαρά κέρδη, παραχωρώντας σε μεγάλο κέντρο διανομής τη διακίνηση των εμπορευμάτων της, προχώρησε στο κλείσιμο του υποκαταστήματός της στη Θεσσαλονίκη πετώντας στο δρόμο τους εργαζόμενους.
✔️   Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Θεσσαλονίκης έρχεται να προστεθεί στο αντίστοιχο της Πάτρας.
✔️   Η «Creta Farms» προχωράει σε απολύσεις όταν την ίδια στιγμή -μαζί με την κυβέρνηση κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα 15.000.000€ που πήραν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για να «επενδύσουν» (sic!!), -όπως είπαν, «στην έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία, συμβάλλοντας στη δημιουργία πάνω από 100 νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας!»
(Ιαν-2019)
✔️  Κερδοσκοπικά… «όργια» σε ράλι άλλων εποχών στη μετοχή της Κρέτα Φαρμ, η οποία ενισχύεται σε [%] σχεδόν 100% από τις 11-Δεκ-2018!
(03 Μαΐου 2019)
✔️  Creta Farms: Στα 117.800.000€ ευρώ οι πωλήσεις το 2018 – Αύξηση 9%
✔️  Για το 2019 η Εταιρεία έχει ήδη δείξει σημάδια συνέχισης της ανοδικής της πορείας, εδραιώνοντας την θέση της στον ελληνικό χώρο σε αγορές όπου κρατά την πρωτοκαθεδρία

Creta Farms απολύσεις

  1. Χοιρινό λουκάνικο πικάντικο
  2. Χοιρινό μπιφτέκι
  3. Χοιρινό ρολό μαριναρισμένο
  4. Χοιρινό σνίτσελ
  5. Χοιρινός κιμάς άπαχος Εν Ελλάδι
  6. Ανάμεικτος κιμάς άπαχος Εν Ελλάδι
  7. μπέικον καπνιστό φέτες
  8. λουκάνικο τύπου Φρανκφούρτης 17εκ.
  9. σαλάμι αέρος Κρήτης φέτες
  10. … (ακολουθούν πάνω από 100 προϊόντα!)

✔️  Αυτή, λοιπόν η εταιρεία η αλλαντοβιομηχανία Creta Farms, o αδιαφιλονίκητος leader της ελληνικής αγοράς με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, αφού έδωσε τη δυνατότητα στους μεγαλομετόχους να φάνε με χρυσά κουτάλια για πάνω από 15 χρόνια -κατά τα οικονομικά ΜΜΕ «αργοπεθαίνει» παρασύροντας εκατοντάδες εργαζόμενους, με τις οικογένειές τους στην καταστροφή (που ήδη για 2ο διαδοχικό μήνα έμειναν απλήρωτοι).

Στη διοίκηση (θεωρητικά) βρίσκεται ο Μανόλης Δομαζάκης που περιορίζεται στο να συγκεντρώνει στοιχεία και να χτίζει συμμαχίες ώστε να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στις κατηγορίες του αδελφού του Κωνσταντίνου που διεκδικεί 11,5 εκατ. Ευρώ από τα ταμεία της εταιρείας!

Οι τεράστιες ευθύνες του (αστικού) κράτους και των κυβερνήσεωνδεξιών» – «κεντρώων» και «αριστερών») αναμφισβήτητες, ενώ οι μηνυτήριες αναφορές και αγωγές -μεταξύ των ιδιοκτητών, δίνουν και παίρνουν και φυσικά οι τράπεζες παίζουν τα παιχνίδια τους -κατά δήλωσή τους- αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν το 19% των μετοχών που έχουν στη διάθεσή τους ως ενέχυρο, προς όφελος κάποιων φιλόδοξων «ανταγωνιστών» που ελπίζουν να την αποκτήσουν «έναντι πινακίου φακής».

Τελευταία εμφανίστηκε στην Creta Farms από το «πουθενά» και ο -γνωστός από την ιστορία της ΜΕΒΓΑΛ και το «σκάνδαλο των κουμπάρων», Πέτρος Παπαδάκης: αντιπρόεδρος ΔΣ πλέον, μετά τη -δικαστική, εκπαραθύρωση του Κωνσταντίνου Δομαζάκη από τη θέση αυτή καθώς και διευθύνοντος συμβούλου, από τον αδελφό του.

✔️  Και μόνοι χαμένοι οι εργαζόμενοι, όπως συμβαίνει πάντα με τις καπιταλιστικές αναδιαρθώσεις, είτε σε περίοδο κρίσης, είτε ανάκαμψης