Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποδοκιμάστηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης από τους Ικαριώτες

Με απο­δο­κι­μα­σί­ες, γιου­χα­ΐ­σμα­τα και συν­θή­μα­τα υπο­δέ­χθη­καν τον πρω­θυ­πουρ­γό κάτοι­κοι της Ικα­ρί­ας και εργα­ζό­με­νοι κατά την επί­σκε­ψή του στο νησί. Παρά το κλί­μα πρω­το­φα­νούς αστυ­νο­μο­κρα­τί­ας εκα­το­ντά­δες Ικα­ριω­τών αντα­πο­κρί­θη­καν στο κάλε­σμα αγω­νι­στι­κής υπο­δο­χής του Κυρ. Μητσοτάκη.

Με συν­θή­μα­τα που αφο­ρούν στην ανά­γκη άμε­σης ενί­σχυ­σης του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας και μέτρων ουσια­στι­κής προ­στα­σί­ας της υγεί­ας και της ζωής από την παν­δη­μία, σωμα­τεία και μαζι­κοί φορείς της Ικα­ρί­ας προ­χώ­ρη­σαν νωρί­τε­ρα σήμε­ρα σε κινη­το­ποι­ή­σεις το πρωί του Σαβ­βά­του αρχι­κά στον προ­αύ­λιο χώρο του νοσο­κο­μεί­ου στον Άγιο Κήρυ­κο και στη συνέ­χεια στο Κέντρο Υγεί­ας Ευδή­λου, με αφορ­μή την επί­σκε­ψη του πρωθυπουργού.

Κάτω από την συνε­χή παρου­σία πρω­το­φα­νών για το νησί αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων, οι συγκε­ντρω­μέ­νοι μετά το τέλος της συγκέ­ντρω­σης πραγ­μα­το­ποί­η­σαν πορεία προς το λιμά­νι, για την «υπο­δο­χή» του πρω­θυ­πουρ­γού. Με τα πανό, με παλ­μό και συν­θή­μα­τα στάλ­θη­κε ένα σαφές μήνυ­μα ότι ο ικα­ρια­κός λαός δεν πρό­κει­ται να γίνει μαϊ­ντα­νός στις κυβερ­νη­τι­κές φιέστες.

Μετά την άφι­ξη του πρω­θυ­πουρ­γού, οι συγκε­ντρω­μέ­νοι κατά­φε­ραν να ξεφύ­γουν από την επι­τή­ρη­ση των αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων και με τα πανό να εμφα­νι­στούν μέσα στο χώρο του Νοσο­κο­μεί­ου, τη στιγ­μή που είχε στη­θεί η πρω­θυ­πουρ­γι­κή φιέστα.

Οι δυνά­μεις ασφά­λειας απο­μά­κρυ­ναν όπως — όπως τον πρω­θυ­πουρ­γό από το χώρο. Η συγκέ­ντρω­ση και η πορεία δια­μαρ­τυ­ρί­ας τελεί­ω­σε τρει­σή­μι­σι ώρες μετά την έναρ­ξή της, στέλ­νο­ντας ένα σαφές μήνυ­μα αντί­στα­σης και αγώνα.

ypomnima_syndikaton_gia_prothypoyrgo ikaria5

Οι εργα­ζό­με­νοι παρέ­δω­σαν υπό­μνη­μα προς τον Πρω­θυ­πουρ­γό με βασι­κά αιτή­μα­τα την ”Απο­κλει­στι­κά δημό­σιο-δωρε­άν σύστη­μα Υγεί­ας και Πρό­νοιας για όλους, χωρίς όρους και προ­ϋ­πο­θέ­σεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρό­νου. Καμία επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρά­ση στο χώρο της Υγείας”

Δεί­το το υπό­μνη­μα των φορέ­ων της Ικαρίας:

PDF Logo

 

 

Σκέ­ψεις γυναι­κών, της Μαρί­ας Παπαϊωαννίδου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο