Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αποκαθηλώθηκε η πινακίδα από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Θεσσαλονίκη

Επιτέλους! Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της ναζιστικής, εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησαν στην αποκαθήλωση της πινακίδας που δέσποζε στα γραφεία των φασιστών στην περιοχή των Δικαστηρίων (φωτό: myportal.gr).

Έπειτα από αίτημά προς το δημοτικό συμβούλιο της παράταξης «Η Πόλη Ανάποδα», το σώμα συμφώνησε ότι πέραν του ότι πρόκειται για πράξη που παραβιάζει τον νόμο περί υπαίθριας διαφήμισης, είναι αδιανόητο να εξακολουθεί να υπάρχει η πινακίδα με το όνομα της ναζιστικής οργάνωσης σε τόσο κεντρικό σημείο, στη δυτική είσοδο της πόλης.

Πάντως, τα πρώην γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Θεσσαλονίκη συνεχίζουν να λειτουργούν ως ορμητήριο φασιστοειδών που έχει πλέον μετονομαστεί σε… «πολιτιστικό στέκι Σάρισα».

Η αποκαθήλωση μιας πινακίδας, παρ’ ότι αποτελεί θετικό νέο, σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετή. Το σημαντικό βρίσκεται στην ολοκληρωτική αποκαθήλωση του φασισμού-ναζισμού από κάθε χωρό δουλειάς και εκπαίδευσης, από κάθε γειτονιά και σημείο της πόλης.

che guevara 008