Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αποκαλυπτικά στοιχεία από τους συνηγόρους της οικογένειας Φύσσα και των Αιγυπτίων αλιεργατών

υνεχίζει ο «Ριζοσπάστης» τη δημοσίευση των υλικών από τη διαδικασία ανάγνωσης από τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά ήταν και τα έγγραφα που προσκόμισαν οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα καθώς και των Αιγυπτίων αλιεργατών, στις τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, κατά τη διαδικασία της ανάγνωσης εγγράφων.

Συγκεκριμένα, η Πολιτική Αγωγή της οικογένειας Φύσσα κατέθεσε -μεταξύ άλλων- συνεντεύξεις, τραγούδια και στίχους του αντιφασίστα μουσικού. Επίσης, διάφορες δηλώσεις του αρχηγού Ν. Μιχαλολιάκου και στελεχών της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, στις 18/9/2013, 8/10/2013, 23/10/2013 που δείχνουν τη στάση της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την προσπάθεια συγκάλυψης της ευθύνης της. Σε αυτές, αρνούνται επίμονα και σταθερά ότι η Χρυσή Αυγή έχει σχέση με τη δολοφονία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μιχαλολιάκος στις 19/9/2013 δηλώνει σε κανάλι ότι δεν υπάρχει καμιά πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα και ότι ο Ρουπακιάς ήταν περαστικός…

Για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες

Η Πολιτική Αγωγή των Αιγυπτίων αλιεργατών κατέθεσε στο δικαστήριο βίντεο, μεταξύ των οποίων το γνωστό πλέον από την ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ι. Λαγού που επανειλημμένα είχε στοχοποιήσει τους Αιγύπτιους ψαράδες της περιοχής. Ο χρυσαυγίτης Ι. Λαγός σε ομιλία του λίγες ώρες πριν από τη δολοφονική επίθεση λέει τα εξής: «Εχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για κάποια θέματα που έχετε εδώ στην ιχθυόσκαλα, στο Κερατσίνι, με τους Αιγύπτιους που κάνουν ό,τι θέλουν, που πουλάνε τα ψάρια όπως θέλουν, που τα παίρνουν από όπου θέλουν, γενικά δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ε, λοιπόν, εμείς τους λέμε ότι από δω και πέρα θα δίνουν λογαριασμό, θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή…».

Επίσης, βίντεο από την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» (15/6/2012), με καλεσμένο τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση και στην ίδια γραμμή της προσπάθειας συγκάλυψης των χρυσαυγίτικων εγκλημάτων, όπως και στη δολοφονία Φύσσα, λέει ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει σχέση με αυτό το περιστατικό (σ.σ. τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες) ενώ έχει ήδη συλληφθεί, ως ένας από τους δράστες, το γνωστό στέλεχος της ΧΑ στο Πέραμα, Πανταζής.

Επίσης, προσκομίστηκε το βίντεο από την εκπομπή των Οικονομέα – Καμπουράκη στο MEGA, όπου οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες αναφέρουν ότι είναι επίθεση της Χρυσής Αυγής. Η εκπομπή προβάλλεται στις 12/6/2012, δύο μέρες μετά ο Μιχαλολιάκος λέει τα παραπάνω… Χαρακτηριστικό και το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του MEGA όπου φαίνεται ο βαρύτατα τραυματισμένος από τους χρυσαυγίτες Αμπουζίντ Εμπάρακ. Επίσης, κατατέθηκαν φωτογραφίες, όπως π.χ. από το σπίτι των Αιγυπτίων αλιεργατών, που υπέστη σοβαρές ζημιές. Ακόμη, δημοσιεύματα εφημερίδων για τη δολοφονική επίθεση και με τίτλους «Η Χρυσή Αυγή ψαρεύει πελάτες στην ιχθυόσκαλα».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η από 21/11/2012 απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΚΑΑ ΑΕ περί τοποθέτησης του Νικόλαου Κούζηλου στη θέση του επόπτη της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου. Υπενθυμίζουμε ότι στην ιχθυόσκαλα εργαζόταν ο Νικόλαος Κούζηλος, εξάδελφος του συνονόματου βουλευτή Α’ Πειραιώς της ΧΑ. Μάλιστα, τα ξημερώματα της 9ης Φλεβάρη του 2013, με τον Ν. Κούζηλο στη θέση του επόπτη, έφυγαν δωρεάν ψάρια από εκεί για τα γραφεία της ΧΑ στην Αθήνα. Κατατέθηκε επίσης σχετικό δημοσίευμα ιστοτόπου (27/10/2013) με τίτλο: «Τα χρυσαυγίτικα “δίχτυα” στην Ιχθυόσκαλα: Ενας σκοτεινός διορισμός και το πάρτι με τα δωρεάν ψάρια».