Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αποκαλυπτική ομολογία

Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας // 

Μπορεί να πέρασε «στα ψιλά» όμως έχει εξαιρετική σημασία γιατί αποκαλύπτει προθέσεις αλλά και την ταξική ουσία και τον χαρακτήρα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Πρόκειται για τη συνέντευξη που έδωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος- εκπρόσωπος Τύπου- στο Documento (8/11).

Σε ερώτηση  για «τα μέτρα που προτείνετε είναι κοστολογημένα; Γιατί η κυβέρνηση σας κατηγορεί ότι έχετε «λεφτόδεντρο», απαντά χαρακτηριστικά: «Πρώτον, είναι απολύτως κοστολογημένα. Δεύτερον, όσα λέμε και προτείνουμε τα λέει και η ΕΕ, τα λέει η κ. Λαγκάρντ, τα λέει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δηλαδή παράγοντες που το προηγούμενο διάστημα ήταν πολύ «σφιχτοί» στα δημόσια οικονομικά. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα κοστολογημένο, είναι και ρεαλιστικό, αφού αυτήν τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει η δυνατότητα για άμεσες δημόσιες δαπάνες της τάξεως των 15 δισ. Το να μην κάνεις αυτές τις δαπάνες είναι έγκλημα απέναντι στην κοινωνία.»

Απλά με την ομολογία αυτή ότι η πολιτική που πρόκειται να εφαρμόσει αν αναδειχθεί ξανά στην κυβέρνηση (η πολιτική του σαν κυβέρνηση έδωσε άλλωστε άφθονα δείγματα του ταξικού χαρακτήρα της..) θα είναι αυτά που λέει η Ε.Ε και το ΔΝΤ δείχνει στο λαό το τι πρόκειται να συμβεί. Φιλολαϊκή πολιτική στο πλαίσιο των κατευθύνσεων Ε.Ε και ΔΝΤ δεν μπορεί να υπάρξει. Το αντίθετο μάλιστα!

Ας είναι ξεκάθαρο ότι λαός δεν πρόκειται να δει προκοπή από την εναλλαγή κομμάτων που έχουν ως θέσφατο την Ε.Ε, το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ και σε τελικά ανάλυση τη διαχείριση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος!Η λύση βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής μακριά από λογικές “Σκύλας και Χάρυβδης”, με ισχυρό ΚΚΕ παντού, με οργανωμένο σε ταξική κατεύθυνση λαϊκό κίνημα!