Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτοί που ωρύονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βενεζουέλα μπλόκαραν χτες μεγάλη ποσότητα φαρμάκων

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

Η ισπανική αεροπορική εταιρεία Ιμπέρια χθες 13 του μηνός, θα παρέδιδε στην Βενεζουέλα φάρμακα για ασθενείς με χρόνια υψηλή πίεση και ινσουλίνη για ασθενείς με ζαχαροδιαβήτη.

Η ισπανική κυβέρνηση που αναγνωρίζει σαν πρόεδρο την μαριονέτα των ΗΠΑ Γκουαϊδό απαγόρευσε την μεταφορά.

Η εταιρεία της Βενεζουέλας που τα παρήγγειλε τα είχε ήδη πληρώσει σε εταιρεία του Κατάρ.

Το ίδιο εγκληματικό σκηνικό με φάρμακα συνέβη τον Νοέμβριο του 2017.

Τα φάρμακα τότε μπλοκαρίστηκαν στα σύνορα της Κολομβίας εκεί που οι ΗΠΑ, Κολομβία και ο Γκουαιντό σήμερα, παίζουν το θέατρο της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τότε η Citibank είχε παγώσει τους λογαριασμούς της Βενεζουέλας για πληρωμές και τα φάρμακα της ινσουλίνης έμειναν στο φορτηγό πλοίο που παρέμεινε στα διεθνή ύδατα περιμένοντας να πληρωθεί.

Από την μια μιλούν, οι εκπρόσωποι του Ιμπεριαλισμού, για ανθρωπιστική βοήθεια και από την άλλη εγκληματούν στερώντας τα φάρμακα από βαριά ασθενείς. Ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα παιδάκια που δεν παίρνουν τα φάρμακά τους από την άρνηση της Βενεζουέλας να παραλάβει την τάχα ανθρωπιστική βοήθεια και στο σκοτεινό παρασκήνιο μπλοκάρουν τα φάρμακα. Ο διεθνής τύπος συντονισμένος προβάλλει τις εικόνες των αρρώστων παιδιών και τις ελλείψεις  και αποκρύπτει το Ιμπεριαλιστικό απάνθρωπο εμπάργκο. Η υποκρισία τους δεν έχει όρια. Παίρνουν στον λαιμό τους μικρά παιδιά, άρρωστους με χρόνια προβλήματα. Δεν υπάρχει ίχνος ανθρωπισμού στην προσπάθεια τους να αρπάξουν τον πλούτο του λαού της Βενεζουέλας.

Ο λαός της Βενεζουέλας πρέπει να το πάρει απόφαση και να τελειώνει με τον Ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, των συμμάχων της και με τη ντόπια καπιταλιστική τάξη.

_________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία