• [ «Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί» οι φασίστες]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Βουλγαρία μετά από υπόδειξη των ΗΠΑ παγώνει λογαριασμούς της Βενεζουέλας για αγορά τροφίμων

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

Τα χρήματα για την αγορά, μεταξύ των άλλων τροφίμων, για τον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Βενεζουέλας παγώνουν από τα τσιράκια των ΗΠΑ, χθες η Ισπανία, σήμερα η Βουλγαρία και κανείς δεν ξέρει ποιος παίρνει σειρά. Δημιουργούν μια αφόρητη, απάνθρωπη κατάσταση στον λαό και στα παιδιά της Βενεζουέλας.

Οι αρχές στη Βουλγαρία έχουν μπλοκάρει τις μεταφορές τραπεζικών λογαριασμών που ανήκουν στην κρατικής εταιρείας πετρελαίου PDVSA της Βενεζουέλας μετά από «ιδιαίτερες» πληροφορίες της Ουάσιγκτον , σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της Βουλγαρίας Σοτίρ Τσατσαρόφ, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters στις 13/2.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βενεζουέλα χρησιμοποίησε τα κονδύλια από τους λογαριασμούς της για τη στήριξη ορισμένων αθλητικών ομοσπονδιών, την αγορά τροφίμων και άλλων ανθρωπιστικών προγραμμάτων.

Οι αναφερθείσες συναλλαγές περιελάμβαναν αρκετά εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας  της Βουλγαρίας (DANS) Dimitar Georgiev.

«Έχουμε διαπιστώσει ότι υπήρξαν μεταφορές χρημάτων από τη Βενεζουέλα, δηλαδή από την κρατική εταιρεία της Βενεζουέλας σε αυτούς τους λογαριασμούς» ανέφερε ο Τσατσαρόφ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αμερικανό πρεσβευτή στη Βουλγαρία Eric Rubin, όπως ανέφερε το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA.

«Όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί έτσι ώστε τα κονδύλια που εξακολουθούν να είναι σε λογαριασμούς, τα οποία δεν είναι ευκαταφρόνητα, θα είναι πλήρως υπό τον έλεγχό μας και δεν θα εγκαταλείψουν τη χώρα με ψευδείς δικαιολογίες” δηλώνει ο Τσατσαρόφ.

Οι βουλγαρικές αρχές πρόκειται να αποφασίσουν, σύμφωνα με τον ίδιο, εάν θα ξεκινήσουν ποινική διαδικασία με την κατηγορία νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες μετά από πλήρη διερέυνηση των στοιχείων της μεταφοράς.

Οι φωτογραφίες που κάνουν τον κύκλο του κόσμου με παιδιά που δυστυχούν από την πείνα και είναι άρρωστα χωρίς φάρμακα είναι αποτέλεσμα της δικής τους πολιτικής αποκλεισμού και μίσους για να πετύχουν με την πίεση που ασκούν σε όλα τα μέτωπα την παράδοση του λαού της Βενεζουέλας. Δεν υπάρχει ούτε αρχή ούτε τέλος στην επιθετικότητα του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού.

Ο συντονισμός που επιβάλλουν και στους πρόθυμους υποτακτικούς τους φτάνει στο σημείο να καταδικάζουν σε πείνα και δυστυχία έναν λαό που ήδη δέχεται επίθεση σε όλα τα μέτωπα. Από την άλλη, υποκριτικά, καταδικάζουν την κυβέρνηση της Βενεζουέλας που δεν δέχεται την βοήθεια που στέλνουν οι Αμερικάνοι. Στερούν τα φάρμακα, τα τρόφιμα, έστω μια μικρή ανακούφιση για να μπορέσουν να αρπάξουν την περιουσία του λαού της Βενεζουέλας.

Είναι τέτοια η απανθρωπιά τους που σκέφτονται αν θα ξεκινήσουν και ποινική διαδικασία. Και δίπλα τους κορδώνεται από περηφάνια ο Αμερικάνος πρέσβης που ενορχηστρώνει την επίθεση.

Η Βενεζουέλα έρχεται όλο και πιο κοντά μας, όσο και να φαίνεται τοσο μακριά. Τα τσιράκια των ΗΠΑ και της ΕΕ, χθες η Ισπανία σήμερα η Βουλγαρία αύριο ποιός ξέρει, στραγγαλίζουν τον λαό της. Όποιες ευθύνες και να αναλογούν στην ηγεσία της Βενεζουέλας τα τελευταία 20 χρόνια, το διεθνιστικό καθήκον απαιτεί “Κάτω τα χέρια από τον λαό της Βενεζουέλας “.

Οι λαοί του κόσμου να βγάλουν τα συμπερασματά τους. Αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα όταν μιλούν για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα γεμίζουν τα νεκροταφεία με αθώα θύματα.

_________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία