Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Fake news η «κλειστή» γέφυρα της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

Την προηγούμενη Τετάρτη 2 κοντέινερ και ένα βυτίο μπλοκάρισε την γέφυρα μεταξύ Κολομβίας και Βενεζουέλας, μεταδίδει η The Guardian και τα άλλα διεθνή ειδησιογραφικά πρακτορεία, για να εμποδίσει να φτάσει στους πεινασμένους της Βενεζουέλας η ανθρωπιστική βοήθεια των ΗΠΑ.

Το ίδιο δείχνουν και τα κανάλια όλου του κόσμου και το διανθίζουν και με λεπτομέρειες ότι ήρθαν στρατιωτικοί της Βενεζουέλας και έβαλαν τα εμπόδια.

Πρόκειται για την γέφυρα Tienditas που άρχισε να χτίζεται το 2014, τελείωσε το 2016 και δεν χρησιμοποιήθηκε ΠΟΤΕ!

 

Είναι κλειστή, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες αλλά έτσι είναι η εικόνα της εδώ και τρία περίπου χρόνια.

Είναι όμως καραμπινάτη απάτη, όπως δηλώνει ο Diosdado Cabello αντιπρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος PSUV.

«Η γέφυρα χτίστηκε από την Βενεζουέλα χωρίς να δώσει η Κολομβία ούτε ένα πέσος. Είναι βέβαια ένα σπουδαίο πέρασμα και επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών. Ήμουν υπουργός δημοσίων έργων του Τσάβες όταν η τότε υπουργός εξωτερικών της Κολομβίας Maria Angela Holguin με επισκέφτηκε και πρότεινε την κατασκευή της γέφυρας αποκλειστικά από την Βενεζουέλα επειδή η Κολομβία δεν είχε πόρους. Κατασκευάσαμε την γέφυρα αλλά δεν άνοιξε ποτέ επειδή η Κολομβία δεν ήθελε να συνεργαστεί».

Όσο για την ανθρωπιστική βοήθεια που ζήτησε ο Γκουαιντό και αμέσως ανταποκρίθηκαν οι ΗΠΑ το σχέδιο τους είναι να φτάσει με συνοδεία στρατιωτικών οχημάτων προετοιμάζοντας έτσι όπως καταγγέλλεται από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας μια γενικότερη εμπλοκή.

Παρόλες τις εκκλήσεις του ΟΗΕ να μην γίνει η ανθρωπιστική βοήθεια αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Παρόλη την άρνηση του Ερυθρού Σταυρού να στείλει βοήθεια αφού δεν την ζητά η νόμιμη κυβέρνηση του Μαδούρο, η CIA, η κυβέρνηση των ΗΠΑ και τα εξαπτέρυγα της συνεχίζουν την προβοκάτσια. Με έντονο τρόπο ζητούν να ανοίξει τα σύνορά της η Βενεζουέλα επικαλούμενοι την σκληρότητα της κυβέρνησης της Βενεζουέλα που δεν δέχεται την βοήθεια τους και διαδίδουν προβοκάτσιες για μπλοκαρισμένες γέφυρες που δεν άνοιξαν ποτέ.

_________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία