Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αποκριάτικες εκδηλώσεις Δήμου Χαϊδαρίου

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/2 ΩΡΑ 11 Π.Μ 

Θα συμμετέχει ο παρουσιαστής και ηθοποιός Χριστόφορος Ζαραλίκος

Αποκριατικα Αρματα, Κέφι, Μουσική και Χορός από μικρούς και μεγάλους Καρναβαλιστές

Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα 19/2 στις 11 π.μ. στο “Τουριστικό” με τη συμμετοχή των εθνικοτοπικών συλλόγων αναβιώνουμε έθιμα από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα:

  • Την Κυριακή 18 Φλεβάρη στις 11 το πρωί παρέλαση καρναβαλιστών με έναρξη από τη συμβολή των οδών Σάμου και Καραϊσκάκη. Θα συμμετέχει ο Χριστόφορος Ζαραλίκος.
  • Την Κυριακή 18 Φλεβάρη στις 7 μ.μ., στο Παλατάκι Χαϊδαρίου παραδοσιακή γιαννιώτικη εκδήλωση με ορχήστρα δημοτικών τραγουδιών με το κλαρίνο του Θωμά Λώλη.
  • Την Καθαρά Δευτέρα 19 Φλεβάρη στις 11 το πρωί κούλουμα στο Τουριστικό Δαφνίου.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι, «Το κύριο γνώρισμα των Αποκριών είναι οι μεταμφιέσεις, τις οποίες συναντάμε σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη.Διοργανώνοντας το 1ο καρναβάλι θέλουμε να δώσουμε στους μαθητές και σε ανθρώπους όλων των ηλικιών καινούργιες δυνατότητες έκφρασης, να αναπτύξουν τη φαντασία τους και το κυριότερο, να δώσουμε στα παιδιά και στους γονείς την δυνατότητα να διασκεδάσουμε τις ημέρες των αποκριών στην πόλη μας».

Για την οργάνωση του καρναβαλιού έχουν πραγματοποιηθεί δύο συσκέψεις με την πλειοψηφία των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικών, εθνικοτοπικών, αθλητικών συλλόγων και άλλων φορέων της πόλης. Η συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και αναμένεται το κέντρο της πόλης να γεμίσει με μικρούς και μεγάλους καρνάβαλους.

«Κέφι, διασκέδαση, ανεμελιά, σάτιρα, φαντασία, ευρηματικότητα, έμπνευση, καλλιτεχνική διάθεση, χορός, δημιουργικό πάθος, κινητοποιούνται και συνθέτουν το πολύχρωμο σκηνικό που θα ξετυλιχτεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου. Στην προσπάθειά μας για πρώτη φορά να διοργανώσουμε καρναβάλι στην πόλη μας, σας θέλουμε όλους αρωγούς» αναφέρει ο Δήμος.

xaidari1