Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αποκτήσαμε ΑΤΜ κάνναβης

Στην Αθήνα τοποθετήθηκε ήδη ο πρώτος αυτόματος πωλητής προϊόντων κάνναβης, όπου θα πωλούνται ανθοί κάνναβης, υποτίθεται ως …«εναλλακτικό τσάι». «Γνωρίζουμε πως κάθε καταναλωτής θα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με τον ανθό κάνναβης. Εμείς δεν συνιστούμε να τον καπνίσει, ωστόσο αν κάποιος τελικά το προτιμήσει, ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι…», δηλώνει ο υπεύθυνος ανάπτυξης της εταιρείας, αποκαλύπτοντας τα φούμαρα περί «τσάι και συμπάθειας».

Μάλιστα, υπό τον φόβο να γίνει στόχος κλοπής το ΑΤΜ, προτιμήθηκε η τοποθέτησή του εντός στοάς, η οποία φυλάσσεται από σεκιούριτι. Ολα αυτά με τις επευφημίες των υποψήφιων δημάρχων όλων των αστικών κομμάτων, που υπερασπίζονται την «υγιεινή και ασφαλή χρήση ναρκωτικών μέσα από χώρους εποπτευόμενης χρήσης», προπαγανδίζουν το διαχωρισμό «σκληρών» και «μαλακών» ναρκωτικών, προωθούν κάθε μορφή ναρκω-κουλτούρας, στηρίζουν επιθετικές, καλά χρηματοδοτούμενες εκστρατείες υπέρ της χρήσης κάνναβης με το μανδύα του …ιεραπόστολου.

Κοινός παρονομαστής των παραπάνω είναι η πολιτική της ΕΕ για τα ναρκωτικά, που αθωώνει την τοξικοεξάρτηση και σκόπιμα την αποσυνδέει από τα κοινωνικά της αίτια, τα οποία η ίδια αναπαράγει με την αντιλαϊκή πολιτική της.

Μοναδική φωτεινή εξαίρεση και πραγματικό στήριγμα για τους νέους και τις οικογένειές τους είναι η θέση και οι αγώνες του ΚΚΕ, των υποψηφίων του στους δήμους και τις Περιφέρειες, για «μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά».

Πηγή: Ριζοσπάστης