Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Απολογείται σήμερα ο φασίστας Μπαρμπαρούσης

Απολογείται σήμερα Τετάρτη, ενώπιον του ανακριτή για το αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, κατηγορία για την οποία ήδη συνελήφθη και κρατείται ο φασίστας βουλευτής  Κων. Μπαρμπαρούσης, με υπερασπιστική γραμμή που βασίζεται στην προσπάθεια υποβάθμισης όσων απαράδεκτων είπε μέσα στο Κοινοβούλιο και να παρουσιαστεί ως θύμα.

Πλέον απαρνείται τα όσα είπε στη Βουλή, που κάλεσε το Στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας και κρύβει τα λόγια του πίσω μια «ατυχή επιλογή εκφράσεων που ενσωματώθηκαν στο λόγο του σε μία στιγμή θυμικής έξαρσης», όπως ισχυρίστηκε ο συνήγορός του, Π. Καρατζόπουλος. Ανέφερε, επίσης, ότι ο εντολέας του έχει ήδη ανακαλέσει «τις επίμεμπτες φράσεις», κάτι που θα κάνει και ενώπιον του ανακριτή.

Με δήλωσή του από τη ΓΑΔΑ, ο Κ. Μπαρμπαρούσης χαρακτηρίζει ως «ατελείς λεκτικές υπερβολές και ατυχείς εκφράσεις» τα περί πραξικοπήματος. «Διά της παρούσης, θέλω να δηλώσω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Σύνταγμα, το δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς του», αναφέρει, ενώ εμφανίζεται έτοιμος να τα «γυρίσει» και μέσα στη Βουλή, «ώστε να συντελεσθεί ποιοτικά ισοβαρής αποκατάσταση της τάξεως των πραγμάτων».

Μάλιστα, ο λάτρης του Μεταξά και του Χίτλερ, ο υμνητής του Παπαδόπουλου, ο φασίστας Μπαρμπαρούσης, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζει την κατηγορία με «σύμβατη και αναντίστοιχη με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις μου». Οσα ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης είπε στη Βουλή βρίσκονται σε απόλυτη αντιστοιχία με όσα ο ίδιος και η Χρυσή Αυγή πρεσβεύουν και έχουν διακηρύξει σε ανύποπτο χρόνο.  Γι’ αυτό και επιδοκιμάστηκε με ενθουσιασμό από την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Γι’ αυτό και διεγράφη μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή να ελεγχθεί για το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας. Απλά ενόψει της δίωξης προσπαθεί να κρύψει τη φασιστική ιδεολογία του για να αποφύγει τις συνέπειες .

Ο Κων. Μπαρμπαρούσης άλλωστε, όπως και άλλα κοινοβουλευτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, ήδη αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικής φύσεως για εγκληματική οργάνωση και δικάζονται στο πλαίσιο της δίκης της Χ.Α., που καρκινοβατεί εδώ και περίπου τρία χρόνια, ενώ οι απολογίες τους δεν αναμένονται πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο