Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΕΤΙΝΟΥ: Νεοφιλελεύθερος ή αριστερός οπαδός των μνημονίων;

«Η Ελλάδα που οραματιζόμαστε θα είναι μια χώρα στην οποία η παραγωγή του πλούτου θα έχει την ίδια εξέχουσα σημασία με τη διανομή του. Δεν οραματιζόμαστε μια Ελλάδα στην οποία την ώρα που εκτοξεύονται τα επιχειρηματικά κέρδη, οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με χαρτζιλίκια, θα είναι αδήλωτοι, θα είναι ανασφάλιστοι και διαρκώς αναλώσιμοι».

Τα παραπάνω είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μια αποστροφή της ομιλίας του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ (28.8.2018).

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός απαρίθμησε αυτά που θα κάνει για την Ελλάδα των οραμάτων του και κατέληξε: «Και όλα αυτά, βεβαίως,  δεν συνιστούν ιδεοληπτική εμμονή της αριστεράς, όπως μας κατηγορεί ο νεοφιλελεύθερος οπαδός των μνημονίων ο κ. Μητσοτάκης. Αλλά είναι στοιχειώδεις κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι η αυτονόητη, θα έλεγα, υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στον εργαζόμενο κόσμο».

Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ δεν θυμόταν να είχαν πρόσημα οι οπαδοί των μνημονίων. Ήταν σκέτοι οπαδοί. Και αναρωτήθηκε: «Γιατί τώρα ο Τσίπρας χρησιμοποίησε το χαρακτηρισμό “φιλελεύθερος” στον “οπαδό των μνημονίων”;».

Κι αμέσως, κάνοντας στράκες με τα δάκτυλά του, μονολόγησε φωναχτά: «Προφανώς γιατί θέλει να τον αντιδιαστείλει με τον “αριστερό οπαδό των μνημονίων”. Ε, του λόγου του δηλαδής!».

Πιό δυνατά και με θαυμασμό πρόσθεσε: «Και τι “αριστερός οπαδός” (!). Ήδη το κατάκτησε το μετάλιο του μακροβιότερου πρωθυπουργού των μνημονίων!!»

Απ’ το νού του πέρασε ο πηγαιμός για την Ιθάκη, αλλά σύγκαιρα του βγήκαν και εκείνα τα αντισυστημικά των νιάτων του, τότε που έτρωγε το μαρξισμό με το κουτάλι.

-Αλήθεια ποιός είναι ο ικανότερος διαχειριστής του συστήματος; Ο «νεοφιλελεύθερος ή ο αριστερός οπαδός των μνημονίων;» αναρωτήθηκε ξανά ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ.

Στα μυαλό του ΚΡΕΤΙΝΟΥ άρχισαν να ηχούν τα «μεγάλα συγχαρήρια» από τον ΣΕΒ μέχρι την Κομισιόν και την αμερικάνικη πρεσβεία για το ρόλο που έχει παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της συγκυβέρνησης χώρας με τους ΑΝΕΛ.

-Κοίτα να δείς που ο Τσίπρας οδήγησε τη ΝΔ σε στρατηγική αμηχανία μετατρέποντας το ΣΥΡΙΖΑ σε στυλοβάτη του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ (!) σκέφτηκε τώρα ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ.

Θυμήθηκε και εκείνον το φίλο –και παλιό σύντροφο- που, πρίν τις εκλογές του Γενάρη του 2015, του ‘λεγε: «Να μου το θυμηθείς: Ο Τσίπρας θα γίνει πρωθυπουργός. Και θα είναι, αν όχι τετραετίας, ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση».

Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ κούνησε το κεφάλι του και είπε δυνατά, αλλά και αποφασιστικά, αυτή τη φορά: «Δυστυχώς είναι, μέχρι στιγμής, ο μακροβιότερος πρωθυπουργός των μνημονίων! Και αυτό το στίγμα θα του μείνει!!»