Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αποφασισμένη να μην επιτρέψει την πορεία για το Πολυτεχνείο δηλώνει η κυβέρνηση δια του Χρυσοχοΐδη

Σε μια προκλητική επίδειξη αυταρχισμού και εμφανή την προσπάθεια ενεργοποίησης εξαρτημένων αντανακλαστικών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι πορεία για το Πολυτεχνείο δεν θα γίνει.

«Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου» σημείωσε. Όπως τόνισε, «απαγορεύεται φέτος η πορεία, η αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού», ενώ απηύθυνε έκκληση σε κόμματα, συλλογικότητες και πολίτες, τονίζοντας πως «δεν απειλούνται δικαιώματα, δεν υπάρχουν σχέδια κατά της ελεύθερης έκφρασης και της Δημοκρατίας».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο. Όπως δεν έγινε παρέλαση για την28η Οκτωβρίου, για την 25η Μαρτίου. Όπως δεν έγινε περιφορά Επιταφίου, δεν έγινε Ανάσταση, δεν γιορτάσθηκε Πάσχα. Σε όλες αυτές τις εθνικές ή καθολικές στιγμές γιορτής κάναμε πίσω».

Στοχοποίησε ευθέως τις διαδηλώσεις υποστηρίζοντας ότι «οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια» σε μια προσπάθεια να ενοχοποιήσει το λαό και τις διεκδικήσεις του. Έφτασε στο σημείο τις εορταστικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο να τις αποκαλέσει «παραστάσεις» ισχυριζόμενος ότι «δεν είναι ώρα για παραστάσεις με μικροκομματικά οφέλη, βάζοντας σε κίνδυνο ζωές». Κατέδειξε ότι η κυβέρνηση αναζητά προσχήματα για να ξεμπερδέψει με το γνήσιο αντιϊμπεριαλιστικό περιεχόμενο του γιορτασμού και της πορείας. Άλλωστε γνωρίζει και η συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα το απέδειξε, ότι ο γιορτασμός του Πολυτεχνείου μπορεί να γίνει με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, αντιστασιακές οργανώσεις και μαζικοί φορείς, που προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην αντιιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου, ξεκαθαρίζουν εδώ και μέρες ότι αυτή θα γίνει τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας: Μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά και ό,τι άλλο απαιτηθεί.

Διαμηνύουν στην κυβέρνηση ότι οι όποιες μεθοδεύσεις να εμποδιστεί η αντιιμπεριαλιστική πορεία στην πρεσβεία, τάχα στο όνομα της πανδημίας, θα πέσουν στο κενό. Άλλωστε, το οργανωμένο εργατικό κίνημα έχει δείξει στην πράξη ότι έχει την ικανότητα να οργανώνει την πάλη, τηρώντας ταυτόχρονα τα μέτρα προστασίας για τη ζωή και την υγεία του λαού.