Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αποφασιστική απάντηση στην απεργοσπασία με συγκέντρωση έξω από τη ΓΣΕΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ-ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ: Αποφασιστική απάντηση στη διαρκή προσπάθεια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να υπονομεύσει την 24ωρη απεργία για τις 18 Φλεβάρη, που έχουν προκηρύξει Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και Σωματεία σε όλη τη χώρα, ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ, έδωσαν χτες με συγκέντρωση έξω από το κλειδαμπαρωμένο κτίριο της ΓΣΕΕ συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

«Ολοι και όλες στην απεργία στις 18 Φλεβάρη. Να αποσυρθεί ο νόμος – λαιμητόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση», έγραφε το πανό των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των Συνδικάτων, που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι, ενώ στην είσοδο του κτιρίου της ΓΣΕΕ κόλλησαν και αφίσα στην οποία αναγράφεται: «Υπουργείο Εργασίας – Παράρτημα ΣΕΒ», με τις φωτογραφίες των Γ. Παναγόπουλου και Γ. Βρούτση.

Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΓΣΕΕ

Με συνθήματα όπως «Θέλουν να μας στείλουν απ’ τη δουλειά στον τάφο. Οργάνωση παντού να ‘ρθουν τα πάνω κάτω», εργάτες και συνδικαλιστές δήλωσαν την απόφασή τους να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της απεργίας.

Με σεκιούριτι απέναντι σε συνδικαλιστές, εργαζόμενους και δημοσιογράφους

Παράλληλα, κατήγγειλαν την αθλιότητα της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που έχει ξεπεράσει κάθε όριο, καθώς εργολάβοι ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι απαγόρευσαν την είσοδο και την έξοδο από το κτίριο της ΓΣΕΕ σε μέλη της διοίκησης.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ απαγόρευσε ακόμα και την είσοδο των δημοσιογράφων, εμποδίζοντας την παρουσία τους στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ. Φαίνεται ότι αυτό που προσπάθησε η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και στο συνέδριο στη Ρόδο, με τον αποκλεισμό δημοσιογράφων, επιχειρεί να το κάνει καθεστώς, προφανώς γιατί δεν θέλει να μαθαίνουν οι εργάτες τι λέγεται στις συνεδριάσεις των οργάνων της ΓΣΕΕ, τις μηχανορραφίες που στήνονται σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων.

Με το σύνθημα «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών» υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι την είσοδο των εργατοπατέρων και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ στο κτίριο της Συνομοσπονδίας.

Μιλώντας στην κινητοποίηση ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε εδώ μέλη διοικήσεων Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων για να διαδηλώσουμε ενάντια στο νόμο – λαιμητόμο Βρούτση – Κατρούγκαλου που προωθεί η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία εκπληρώνει το βρώμικο ρόλο που της έχουν αναθέσει κυβέρνηση και εργοδοσία. Χτες, το Συνέδριο του ΕΚΑ επιβεβαίωσε την απόφαση για απεργία στις 18 Φλεβάρη και την ίδια στιγμή η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, απέναντι σ’ αυτήν την επίθεση, μας λέει ότι είναι “μικρό το κακό”, ότι με αυτόν το νέο νόμο “δεν έγινε και τίποτα” (…) Γι’ αυτό η εργοδοσία και η κυβέρνηση θέλουν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να μείνει ακούνητη στη θέση της. Γι’ αυτό συνεδριάζει για να εμποδίσει την απεργία, για να κάνει συνέδριο με νόθους και την εργοδοσία μέσα. Εμείς δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη της επιτυχίας της απεργίας στις 18 Φλεβάρη».

Ανάλογες αναφορές για το ρόλο της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και για τη σημασία της απεργιακής μάχης έκαναν σε σύντομες παρεμβάσεις τους ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ, και ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

Δείτε και |> 31ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Ουσιαστική συζήτηση και σημαντικές αποφάσεις για Συνδικάτα εργατών – όχι των εργοδοτών