Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αποχαιρετισμός στη Βάντα Κουτσοκώστα

Έφυγε απ’ τη ζωή η στιχουργός και συγγραφέας Βάντα (Βαΐτσα) Κουτσοκώστα, μετά από μακροχρόνια ασθένεια, το πρωί της 16ης Φλεβάρη 2020. Τους στίχους της, με μουσική του Τάκη Σούκα, ερμήνευσαν, μεταξύ των άλλων, ο μεγάλος Στέλιος Καζαντζίδης, ο Πασχάλης Τερζής και η Ελένη Βιτάλη.

Η Βάντα Κουτσοκώστα γεννήθηκε στην Κυψέλη της Άρτας το 1960. Μετά την αποφοίτησή της από το εξατάξιο γυμνάσιο ήρθε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο καθώς και έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και ήταν υπεύθυνη σύνταξης στην εφημερίδα «Πανηπειρωτική» (1992-2004) της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ).

Παράλληλα ασχολήθηκε με τη στιχουργική. Μεγάλη της επιτυχία είναι το «Τραγουδώ» με ερμηνευτή τον κορυφαίο βάρδο του λαϊκού τραγουδιού Στέλιο Καζαντζίδη και συνθέτη τον Τάκη Σούκα. Επίσης επιτυχία της είναι το τραγούδι «Ξενιτιά μου», που ερμηνεύουν δύο μεγάλες φωνές του λαϊκού τραγουδιού, ο Πασχάλης Τερζής και η Ελένη Βιτάλη σε σύνθεση Τάκη Σούκα.

Έγραψε τα βιβλία «Οι λιποτάκτες των ονείρων» (1999), «Αλλού να κοιμάσαι αλλού να ξυπνάς…» (2002) και το «Το τραγούδι των λύκων» (2008). Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Ήταν παντρεμένη με το φαρμακοποιό Γιάννη Αρχοντούλη και είχαν δυό παιδιά, το Δάνη και τη Λυδία.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας (ΠΣΕ) με ανακοίνωσή της εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια της Βάντας Κουτσοκώστα και συλληπείται την οικογένειά της.

Η νεκρώσιμη ακολουθία της Β. Κουτσοκώστα θα ψαλεί τη Δευτέρα, 17 Φλεβάρη 2020, στις 12 το μεσημέρι στην Αγία Παρασκευή Χαϊδαρίου και θα ακολουθήσει η ταφή της στο Γ’ Νεκροταφείο στη Νίκαια.