Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕ ΑΞΙΕΣ, ΑΡΧΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ

Σχό­λιο της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης Και­σα­ρια­νής στο άρθρο του κου Βοσκό­που­λου στην εφη­με­ρί­δα Ζω2

Λίγες μέρες πριν τις εκλο­γές ο κος Βοσκό­που­λος επι­κε­φα­λής της παρά­τα­ξης «Και­σα­ρια­νή Τώρα», στο τρέ­χον τεύ­χος της εφη­με­ρί­δας Ζω2, θυμή­θη­κε την Εργα­τι­κή Πρω­το­μα­γιά! Ο τίτλος του άρθρου του «Η 1η Μάη είναι απερ­γία» είναι προ­σχη­μα­τι­κός. Το κεί­με­νο που ακο­λου­θεί είναι ο τέλειος πολι­τι­κός απο­χα­ρα­κτη­ρι­σμός. Στο βωμό του εντυ­πω­σια­σμού και των εκλο­γι­κών επι­διώ­ξε­ων του κου Βοσκό­που­λου λερώ­νο­νται αξί­ες και αρχές, απα­ξιώ­νε­ται η πάλη δεκα­ε­τιών και η συμ­βο­λή τίμιων αγω­νι­στών. Σ’ αυτή τη χυδαιό­τη­τα δεν μπο­ρού­με να μεί­νου­με άφωνοι.

Αυτός που μιλά­ει για την Πρω­το­μα­γιά, για τον Ρίτσο και τον Αρα­γκόν καμία σχέ­ση έχει με ότι αντιπροσωπεύουν ….

  • Στα Δημο­τι­κά Συμ­βού­λια κάθε τι το φιλερ­γα­τι­κό του δημιουρ­γού­σε αλλερ­γία. Την στή­ρι­ξη των εργα­ζό­με­νων και των διεκ­δι­κή­σε­ών τους τη χλεύ­α­ζε ως λαϊκισμό.
  • Ενο­χλού­νταν από τα ψηφί­σμα­τα κατα­δί­κης της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής και των ιμπε­ρια­λι­στι­κών πολέ­μων, που προ­κα­λούν τα μαζι­κά κύμα­τα της προ­σφυ­γιάς και πνιγ­μέ­να παιδιά.
  • Ήταν βεβαί­ως απών απ’ όλες τις κινη­το­ποι­ή­σεις των εργα­ζο­μέ­νων που ζητού­σαν ανθρώ­πι­νες εργα­σια­κές σχέσεις.

Βγαί­νει από τα ρού­χα του δήθεν για όσους καπη­λεύ­ο­νται την ιστο­ρία της πόλης. Ο ίδιος εξαρ­γυ­ρώ­νει και το τελευ­ταίο μέτρο που περ­πά­τη­σε σε Πρω­το­μα­γιά­τι­κη πορεία, πριν από 40 χρό­νια. Προ­σφι­λής του τακτική.

  • Το 2014 όταν το «Θυσια­στή­ριο της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ» κιν­δύ­νε­ψε από το ΤΑΙΠΕΔ και ο λαός με τις κινη­το­ποι­ή­σεις του το απέ­τρε­ψε, ορα­μα­τι­ζό­ταν επεν­δυ­τές για να το αγο­ρά­σουν. Το 2016 η θέση του για την έξω­ση της Σκο­πευ­τι­κής, που κατα­χρά­στη­κε για δεκα­ε­τί­ες τον χώρο κερ­δο­σκο­πώ­ντας, ήταν η απο­ζη­μί­ω­σή της.
  • Δεν διστά­ζει να θυσιά­σει κάποια από τα πιο ιστο­ρι­κά οικο­δο­μή­μα­τα της πόλης μας, όταν πρέ­πει να εξυ­πη­ρε­τή­σει επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα. Χαρα­κτη­ρι­στι­κή είναι η πρό­τα­σή του για τη χωρο­θέ­τη­ση του ΜΕΤΡΟ έτσι που να κατα­στρέ­φο­νται μέρη του σχο­λι­κού συγκρο­τή­μα­τος Βενι­ζέ­λου και του γηπέ­δου του Νηαρ Ηστ.
  • Η ιστο­ρι­κή φυσιο­γνω­μία της πόλης είναι τελι­κά γι’ αυτόν μια του­ρι­στι­κή ατρα­ξιόν σκόρ­πιων αρχι­τε­κτο­νι­κών στοι­χεί­ων. Μάλι­στα τα ήδη απο­φα­σι­σμέ­να έργα για το «Θυσια­στή­ριο της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ», με πρω­το­βου­λία της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, θέλο­ντας να κάνει εντύ­πω­ση με αορι­στί­ες και επι­τη­δευ­μέ­να λόγια, τα παρου­σιά­ζει ως δική του έμπνευση.
  • Προ­τεί­νει την εκχώ­ρη­ση σε ιδιω­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα των κυλι­κεί­ων του Δήμου (Ξύλι­να, Καλο­πού­λα, Αιο­λία) και προ­μο­τά­ρει την αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τα σε κάθε του βήμα.

Και­σα­ρια­νιώ­τες — Καισαριανιώτισσες 

Ο κος Βοσκό­που­λος το 2014 ήταν με την ΔΗΜΑΡ και τη ΔΡΑΣΗ, τώρα με το ΚΙΝΑΛ, το ΠΟΤΑΜΙ, τον Καμί­νη και όλους αυτούς που έχουν ψηφί­σει μέτρα και μνη­μό­νια που τσα­κί­ζουν τον ελλη­νι­κό λαό.

Οι μικρα­σιά­τες, οι αγω­νι­στές της Εθνι­κής Αντίστασης

  • Δεν στρι­μώ­χνο­νταν να μπουν στο πλά­νο μιας φωτο­γρα­φί­ας με τον πρω­θυ­πουρ­γό της φτώ­χιας, της φορο­λη­στεί­ας, του ξεπου­λή­μα­τος, των μνη­μο­νί­ων και του ΝΑΤΟ.
  • Δεν λού­φα­ξαν μπρο­στά στους μεγά­λους αγώ­νες. Δεν πάλε­ψαν για μια ουτο­πία, αλλά για έναν κόσμο χωρίς αδικία.

ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Δεί­τε spot του ΠΑΜΕ

[πηγή] βλ & |>ανα­δη­μο­σί­ευ­ση<| στο Ζω2

Απο­κα­λυ­πτι­κή για το πολι­τι­κο-ιδε­ο­λο­γι­κό προ­φίλ του “ανε­ξάρ­τη­του” κ.ου Βοσκό­που­λο και η σελί­δα του, όπου, ψαρεύ­ο­ντας σε θολά νερά επι­κε­ντρώ­νει ‑μετα­ξύ άλλων, σε κάθε είδους λαϊ­κί­στι­κη εικό­να

Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο