Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Από την αρχή του χρόνου, μόνο στη Γκορυτσά Ασπροπύργου έχουν σημειωθεί 70-80 ρατσιστικές επιθέσεις σε εργάτες

Συνέντευξή Τύπου με τον Ασφάκ Μαχμούτ για τον άγριο ξυλοδαρμό του

Την επίθεση που δέχτηκε το Σάββατο στα θερμοκήπια στη Γκορυτσά Ασπροπύργου όπου εργαζόταν, περιέγραψε ο Ασφάκ Μαχμούτ, εμφανώς καταπονημένος και με τα τραύματα ακόμα νωπά, σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Πακιστανικής Κοινότητας. Πέντε άτομα, τέσσερα με σιδηρογροθιές και ένα με μαχαίρι, επιτέθηκαν στον ίδιο και τον Βακάς Χουσεΐν. Ο δεύτερος κατάφερε να ξεφύγει, όμως ο κ. Μαχμούτ δέχθηκε δολοφονικά χτυπήματα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να παραμείνει μέχρι σήμερα στο νοσοκομείο.

Ο κ. Μαχμούτ αναγνώρισε τους δυο δράστες – τον ένα από φωτογραφίες της αστυνομίας, και τον άλλο από φωτογραφίες που είχαν τραβηχθεί κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής διαδήλωσης τον Ιούνιο, όπου ο ύποπτος φαίνεται να συμμετέχει μαζί με μέλη της Χρυσής Αυγής, σε επιθέσεις εναντίον των διαδηλωτών. Την διαδήλωση είχε οργανώσει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

«Με είχαν στοχοποιήσει εδώ και μήνες. Έρχονταν έξω από το χωράφι, με φωτογράφιζαν για να με φοβίσουν. Και ο λόγος; Επειδή παίρνω μέρος στην Κίνηση Εργατών Γκορυτσάς και έχω συμμετάσχει σε διαδηλώσεις κατά των ρατσιστικών επιθέσεων στον Ασπρόπυργο», εξήγησε ο κ. Μαχμούτ.

Από την αρχή του χρόνου έχουν σημειωθεί 70-80 επιθέσεις σε εργάτες, μόνο στη Γκορυτσά Ασπροπύργου. «Η Γκορυτσά είναι μια μικρή περιοχή, σαν γκέτο, όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Παρά όλα αυτά, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη. Ακόμα και εργοδότες έχουν χτυπηθεί, που πήγαν να υπερασπιστούν τους εργάτες. Πιστεύουμε πως η δημοτική αρχή αλλά και η αστυνομία, καλύπτουν τους δράστες», επισήμανε ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας

«Δεν υπάρχει καμία διαμάχη, μεταξύ Ποντίων και Πακιστανών όπως κάποιοι διαλαλούν», τόνισε ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου. «Αυτά λέγονται για να καλυφθεί η δράση της Χρυσής Αυγής, η οποία βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις». Πρόσθεσε, πως εκτός από τον Ασπρόπυργο, επιθέσεις σημειώνονται στο Μενίδι, τη Νέα Ιωνία, τα Άνω Πατήσια, το Νέο Ηράκλειο, τους Αγίους Αναργύρους. «Όπου λειτουργούν γραφεία της Χρυσής Αυγής, γίνονται επιθέσεις, επειδή αποτελούν ορμητήρια. Για αυτό απαιτούμε το κλείσιμό τους», είπε ο κ. Κωνσταντίνου.

Τελευταίο θύμα, ο Ουσμάν Μοχάμεντ, 30 ετών. Το Σάββατο, στις τρεις το βράδυ, ενώ έφευγε από το εστιατόριο όπου δουλεύει στη Λαμπρινή και πήγαινε για να πάρει το λεωφορείο στην Λ. Ηρακλείου και Τραλλέων, δέχτηκε επίθεση-λιντσάρισμα από ομάδα 10-12 ατόμων ηλικίας 20-30 ετών.

Τον χτυπημένο Ασφάκ Μαχμούτ επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ

Στο πλευρό του μετανάστη εργάτη που δέχθηκε την άγρια δολοφονική επίθεση από τους Χρυσαυγίτες στον Ασπρόπυργο, επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Ο Ασφάκ Μαχμούντ, εργάτης γης από το Πακιστάν, που μαζί με το συνάδελφο και συμπατριώτη του έπεσαν θύματα επίθεσης με σιδηρογροθιές από τους φασίστες εγκληματίες, παραμένει νοσηλευόμενος στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Συζητώντας με την αντιπροσωπία του Κόμματος σημείωσε ότι οι Χρυσαυγίτες που του επιτέθηκαν δεν του είναι άγνωστοι, καθώς μένει πολλά χρόνια στην περιοχή. Επίσης, ότι είχε αντιληφθεί ότι εδώ και καιρό σχεδίαζαν τη δολοφονική τους επίθεση, με συχνή παρακολούθηση.

Ο Γ. Τούσσας εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του Κόμματος τόσο στον ίδιο, όσο και σε όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες, που ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους πέφτουν θύματα άγριας εκμετάλλευσης στους χώρους δουλειάς, αλλά και θύματα ρατσιστικών επιθέσεων από τις φασιστικές συμμορίες.

Η ΤΟ Θριασίου – Μεγαρίδας και οι Κλαδικές ΚΟ της περιοχής του ΚΚΕ καλούν σε συγκέντρωση καταδίκης των ρατσιστικών – φασιστικών δολοφονικών επιθέσεων την Παρασκευή 13 Οκτώβρη στις 6 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου Ασπροπύργου.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο