Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Από την επιβίωση στην άνθηση της επιχείρησής σας μετά το Covid-19

Όταν η πανδημία Covid-19 μας έπληξε στις αρχές Μαρτίου, πολλές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες όπως ένας τεχνικός στην Αθήνα, αναγκάστηκαν να σταματήσουν την λειτουργία τους. Είναι μια πρόκληση που μοιράζονται πολλές εταιρίες, καθώς η πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας του κόσμου, καθιστώντας επιτακτική ανάγκη οι επιχειρήσεις να είναι ευέλικτες και έτοιμες να μετακινηθούν σταδιακά με τις εξωτερικές δυνάμεις.

Προκειμένου να προετοιμάσετε την εταιρεία σας για ευέλικτες μεταβάσεις, είναι ζωτικής σημασίας να βελτιώσετε τις στοχευμένες στρατηγικές στο digital marketing, να επανεξετάσετε τις συναντήσεις σας και να επανεκτιμήσετε τη διαχείριση του έργου σας.

Για να ευδοκιμήσουν κατά τη διάρκεια του Covid-19, οι επιχειρήσεις πρέπει να βασίζονται στην τεχνολογία για να γεφυρώσουν το κενό που δημιουργείται από τις οδηγίες κοινωνικής απόστασης και παραμονής στο σπίτι.

Σήμερα η τεχνολογία είναι υψίστης σημασίας για όλες τις εταιρείες αλλά και για επαγγελματίες όπως ένας δικηγόρος στην Θεσσαλονίκη. Όλοι, είτε επιχειρήσεις είτε ελεύθεροι επαγγελματίες, έχουν προσωπικό που εργάζονται από το σπίτι και βασίζονται στην προσωπική τους τεχνολογία για να διατηρούν ομαλή την καθημερινή λειτουργία.

Για να βοηθήσετε τους απομακρυσμένους εργαζομένους να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ισοδύναμο με ένα περιβάλλον γραφείου. Αν είστε ιδιοκτήτης, για παράδειγμα ενός λογιστικού γραφείου στην Αθήνα, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να προσφέρετε στους υπαλλήλους σας τη δυνατότητα να αγοράσουν προϊόντα όπως μια καλύτερη σύνδεση WiFi, εταιρικό τηλέφωνο και ένα ασύρματο πληκτρολόγιο για να αυξήσουν τα επίπεδα παραγωγικότητας, κτλ.

Για εταιρείες χωρίς τμήμα πληροφορικής όπως ένα δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα ή για εκείνες που χρειάζονται απλώς επιπλέον “χέρια”, είναι απαραίτητη μια ομάδα τεχνικών υπηρεσιών, που να παρέχει συνδρομές τεχνικής υποστήριξης για υπηρεσίες μέσω τηλεφώνου.

Με πολλές προσωπικές συναντήσεις να γίνονται πλέον μέσω βίντεο, η πανδημία παρέχει στις επιχειρήσεις την ευκαιρία να επανεξετάσουν ποιες συναντήσεις δια ζώσης είναι πραγματικά απαραίτητες και τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να πραγματοποιηθούν σε ένα μέλλον χωρίς πανδημία.

Οι σημερινές προκλήσεις θα μπορούσαν επίσης να προσφέρουν την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να κάνουν ένα βήμα πίσω και να σκεφτούν ποιες εβδομαδιαίες συναντήσεις είναι πραγματικά παραγωγικές.

Η ενοποίηση του αριθμού των συσκέψεων που προγραμματίζετε κάθε εβδομάδα μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο, κάνοντας τις σκόπιμες συναντήσεις, πιο γόνιμες και επικεντρωμένες στη δημιουργική και στρατηγική ανάπτυξη που θα ωφελήσει την εταιρεία.

Το αποτέλεσμα είναι η λιγότερη σύγχυση των εργαζομένων και η αυξημένη παραγωγικότητα. Αυτό θα οδηγήσει σε μια πιο αποτελεσματική και συνεργατική επιχείρηση καθώς όλοι θα εργάζονται μέσω των σημερινών προκλήσεων της πανδημίας, έχοντας στο μυαλό τους την μελλοντική επιτυχία της επιχείρησής σας.