Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Από τις 18 Μάη ελεύθερη η μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη

Από τη Δευτέρα 18 Μάη θα επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα (από νομό σε νομό), αλλά και στην Κρήτη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό.

Επίσης, όπως ενημέρωσε, πρόθεση είναι η μετακίνηση στα νησιά να επιτραπεί από τις 25 Μάη και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά. Ωστόσο, όπως τόνισε, είναι μια απόφαση που θα οριστικοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Σχετικά με τη χθεσινή πρώτη ημέρα του δεύτερου σταδίου άρσης των μέτρων, κατά την οποία άνοιξαν σχολεία και πολλές επιχειρήσεις, ανάφερε πως κύλησε σχετικά ομαλά, αν εξαιρέσει κανείς, συμπλήρωσε, κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε κάποια σημεία πληρωμής λογαριασμών της ΔΕΗ, τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα και έγκαιρα.

Σε ό,τι αφορά τους χώρους λατρείας, ενημέρωσε ότι από την Κυριακή 17 Μάη επιτρέπονται λειτουργίες, αλλά και μυστήρια, γάμοι και βαφτίσεις.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι παρατείνονται μέχρι τις 21 Μάη τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας που αφορούν όσους διαμένουν σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και δομές φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια.

Τέλος, ο Ν. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι είναι σημαντική η τήρηση αποστάσεων και λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών πολλοί θα επιλέξουν κάποια παραλία. Εκεί, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόνισε χαρακτηριστικά.