Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Από τον Λιγνάδη στην… Κομανέτσι: Αντικομμουνιστικές κορώνες από την Έλενα Ακρίτα

Σε ανιστόρητους και άστοχους συμψηφισμούς προέβη η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα σχολιάζοντας την σημερινή ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη Βουλή. Αντί να μπει στην ουσία όσων ανέφερε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, η κ. Ακρίτα επέλεξε να «πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα» αναμοχλεύοντας σκουριασμένες αντικομμουνιστικές ιστορίες για «φρικαλέα σεξουαλικά σκάνδαλα» στα μπολσόι επί εποχής Στάλιν και τα «ανείπωτα μαρτύρια» της Νάντια Κομανέτσι.

Έγραψε στο προφίλ της στο Facebook η Ε. Ακρίτα (στην συνέχεια το σχόλιο διαγράφτηκε για ένα διάστημα και αργότερα επανήλθε στον τοίχο της κα. Ακρίτα):

«Κύριε Κουτσούμπα, κατ’ αρχάς συγχαρητήρια για την δυναμική απάντησή σας στις αθλιότητες ΝΔκρατων για τον Αρη Βελουχιώτη. Όμως, να σας θυμίσουμε τα επί Στάλιν φρικαλέα σεξουαλικα σκάνδαλα που έγιναν επί Στάλιν στα μπαλέτα Μπολσόι; Τις κακοποιήσεις, τους βιασμούς, τις αυτοκτονίες που συνεχίστηκαν πολλές δεκαετίες στο χώρο της Τέχνης στη Σοβιετική Ένωση; Να σάς θυμίσουμε τα ανείπωτα μαρτύρια που πέρασε επί χρόνια η μεγάλη Νάντια Κομανέτσι στα χέρια του γιου του Τσαουσέσκου;»

akrita

Με λίγα λόγια, η κ. Ακρίτα μετέφερε την κουβέντα από το σημερινό σάπιο σύστημα που προωθεί και συγκαλύπτει την σεξουαλική βία και εκμετάλλευση σε ιστορικά αμφιλεγόμενες, περιστασιακές περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης στην ΕΣΣΔ επί Στάλιν και τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου! Πρόκειται για χυδαίο συμψηφισμό που το μόνο που κάνει είναι να αποπροσανατολίσει την κουβέντα και, εν τέλει, να «βγάζει λάδι» το σημερινό σύστημα.

Δεν μας κάνει εντύπωση ο αντικομμουνισμός της Έλενας Ακρίτα, ούτε η επιστράτευση ιστοριών για τον… «κακό Στάλιν». Προκαλεί όμως ερωτηματικά η χρονική στιγμή που διάλεξε να προβεί σε τέτοιο σχολιασμό, αποσιωπώντας τελείως την ουσία όσων είπε ο Δ. Κουτσούμπας στη Βουλή.

Aφού όμως μπήκε στην διαδικασία να αναφερθεί στην Σοβιετική Ένωση γιατί δεν έκανε τον κόπο να αναφερθεί στα σπουδαία επιτεύγματα του σοσιαλισμού στον τομέα του Πολιτισμού, την βοήθεια που παρείχε το σοσιαλιστικό κράτος στους νέους καλλιτέχνες, την τεράστια πρόοδο που γνώρισε ο τομέας των Τεχνών κατά την περίοδο του Ι. Στάλιν; Μάλλον δεν συμφέρει…

Σε κάθε περίπτωση, στην κα. Ακρίτα και τους ιδεολογικά ομογάλακτους της αξίζει να αφιερώσουμε τα λόγια του Άγγ. Αντωνόπουλου από το βιβλίο «Οι επιβάτες του φεγγαριού»: «Το να μην είναι κανείς κομμουνιστής είναι ανθρώπινο. Το να είναι όμως κανείς αντικομμουνιστής είναι απάνθρωπο».

Δ. Κουτσούμπας: Τα φώτα να στραφούν στους καταναγκασμούς που διευκολύνουν δράστες και φιμώνουν θύματα

Κράτος «Λιγνάδηδων», κοινωνία «κυρ-Παντελήδων»