Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Από το «σιδηρούν παραπέτασμα» του ΣΥΡΙΖΑ, στον «σταλινοφασισμό» του αντάρσυου Θ. Μεγαλοοικονόμου

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Το αίμα νερό δεν γίνεται

Ο Θ. Μεγαλοοικονόμου έγραψε στην Εφ.ΣΥΝ. Θα μου πείτε πού αλλού; Κι άλλοι γράφουν. Λίγοι βέβαια, αλλά δεν μπορεί ο πάσα ένας να αρθογραφεί στην «ανεξάρτητη» ΕΦ.ΣΥΝ. που καταφέρνει να ρίξει στην ανεργία την Αυγή. Ο Θ. Μεγαλοοικονόμου, καθώς είναι της Ανταρσύα, ζει ένα δράμα. Του ‘κατσε το δίλημμα, από τον «Κοκό» ή την «Κική» τι να διαλέξει. Βλέπετε η Ανταρσύα κατάφερε στο δήμο της Αθήνας να… ακροβολιστεί κατεβάζοντας δύο ψηφοδέλτια. Τηρουμένων των αναλογιών πρόκειται για σπάνιο κατόρθωμα, κάτι σαν την διάσπαση του ατόμου. Αν και κάποιοι αναφέρονται σε δόλιο σχέδιο για να περικυκλώσουν τους άμοιρους Αθηναίους.

Τελικά διάλεξε την «Κική» (Ντίνα Ρέπππα). Ο «Κοκό» είναι ο πολύς Κωνσταντίνου που καλούσε σε βομβαρδισμό της Συρίας και κάνει διάφορα καραγκιοζιλίκια, κάτοχος ΜΚΟ, σύντροφος και ομογάλακτος του κου Μεγαλοοικονόμου και της κας Ρέππα, μα και αντίπαλός τους. Ολίγον σχιζοφρενικό αυτό αλλά…

Δεινή η θέση του κου Θ. Μεγαλοοικονόμου. Κοντά στα άλλα η Ανταρσύα υποχρεώθηκε να… απομακρυνθεί, μετά από πολύχρονους και αδιάρρηκτους δεσμούς, από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, αναγκάστηκε να πάψει να γειτνιάζει με τους εργατοπατέρες στις κοινές τους συγκεντρώσεις και πορείες (αυτό κι αν ήταν κτύπημα). Κι άντε τώρα ο κος Θ. Μεγαλοοικονόμου να κάνει τη διαδρομή Ανταρσύα-ΣΥΡΙΖΑ ή να πορεύεται με τόσους, που τους ξεπερνούν αριθμητικά και «τα παιδιά του Πειραιά».

Έχει τους καημούς του ο κος Θ. Μεγαλοοικονόμου. Και τις δυσκολίες του. Μπορεί να κράτησε αποστάσεις, προς ώρας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το οπορτουνιστικό αίμα νερό δεν γίνεται. Έτσι καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μπάταρε απροκάλυπτα στο ναζιστικό «σιδηρούν παραπέτασμα» και στην Μεταξική λατρεία, πήρε γραμμή κι ο Θ. Μεγαλοοικονόμου κι άρχισε να παραληρεί κατηγορώντας το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκο Σοφιανό για… «σταλινοφασισμό». Λάβρος διαστρεβλωτής και πρωτόγονος αντικομμουνιστής ο Θ. Μεγαλοικονόμου, αναμάσησε τα γνωστά αντικομμουνιστικά στερεότυπα των χρυσαυγιτών, περί Στάλιν και σταλινοφασιστών.

Κουράγιο κε Θ. Μεγαλοοικονόμου. Έχει ακόμη πιο χαμηλά στην οπορτουνιστική κατρακύλα. Σκαρφαλωμένος στο «σιδηρούν παραπέτασμα» να μετράς με τον Γκαίμπελς νεκρούς του… Στάλιν.