Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Από το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, η σκυτάλη στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» 📌

Με αφορμή την ολοκλήρωση του 28ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε, συνεχίζουμε! Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά για το δίκιο του λαού!”

✔️ Αυτό το σύνθημα “ένωσε” φέτος χιλιάδες μέλη και φίλους της ΚΝΕ, που έδωσαν μαχητικό “παρών στο 28ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Καρπενήσι, σ’ έναν πανέμορφο τόπο, που έχει συνδεθεί με κορυφαίες στιγμές της επαναστατικής δράσης του 20ού αιώνα στη χώρα μας. Οι συζητήσεις, ο χορός, το τραγούδι, τα παιχνίδια, οι αθλητικές δραστηριότητες πλούτισαν το πρόγραμμα του 2ημέρου, προσφέροντας ξεχωριστές στιγμές.

Τα Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα της ΚΝΕ, 28 χρόνια τώρα, έχουν γίνει αφορμή δεκάδες χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ να ταξιδέψουν απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ όλη την Ελλάδα, να διαδηλώσουν ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να γνωρίσουν την ηρωική Ιστορία του επαναστατικού – λαϊκού κινήματος της χώρας μας.

✔️  Ξεχωριστή στιγμή, η μεγαλειώδης συγκέντρωση στην πλατεία του Καρπενησίου, το Σάββατο 13 Ιουλίου, με ομιλητές τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, και τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Ν. Αμπατιέλο, όπου ο παλμός από τα συνθήματα και τα τραγούδια εναλλάσσονταν με τον ενθουσιασμό και τη συγκίνηση για την τιμημένη Ιστορία του ΚΚΕ, για τους αγώνες που όχι μόνο μας κάνουν σήμερα περήφανους, αλλά μας δείχνουν το δρόμο που επιλέγουμε να βαδίσουμε μέχρι την “τελική νίκη”: Την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, χωρίς φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά, της κοινωνίας της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

✔️ Κατά τη διάρκεια του Διημέρου, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ συνεδρίασε στο Καρπενήσι με θέμα την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου και το πώς η πρόταση του ΚΚΕ, το δυνάμωμα των διεκδικήσεων, θα φτάσει σε όσο περισσότερους νέους και νέες σ’ όλη την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή”, που θα κορυφώσει το “ταξίδι” του στις 19 – 20 – 21 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, στο Πάρκο Τρίτση, στο Ιλιον. Με το σύνθημα του Φεστιβάλ μας, που δανείζεται στίχο του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή, Ναζίμ Χικμέτ, θα φτάσουμε παντού! Θα διαδώσουμε παντού το μήνυμά του, το επαναστατικό περιεχόμενο που δίνουν σ’ αυτό η πρόταση και η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.»

🚩  Ραντεβού, στις εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή” 📌