Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Από 3 Γενάρη η θεατρική παράσταση «…άρεσε και του δάσκαλου!»

Το «Από Κοινού Θέατρο»  παρουσιάζει την πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα «rideau» με το έργο «…άρεσε και του δάσκαλου!» (οι τηλε-παρενέργειες). Από τη Δευτέρα 3 Γενάρη και κάθε Δευτέρα στις 20.30, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Τρεις έφηβοι, δύο αγόρια κι ένα κορίτσι, μία σοφίτα κάπου στον Πειραιά, μία καραντίνα που είναι στην αρχή της, ένας υπολογιστής που κολλάει συνεχώς… και η τηλεκπαίδευση ξεκινά… όμως η Ευγενία, ο Θωμάς και ο Νίκος είναι αδύνατον να συνδεθούν στην ειδική πλατφόρμα κι έτσι αποφασίζουν να κάνουν μόνοι τους μάθημα… ο ένας στον άλλο… και σε εμάς!

Πίσω στα θρανία λοιπόν…

Γίνετε μέλη αυτής της επαναστατημένης τάξης, ημιμαθών, αμαθών και αμαθέστατων μαθητών και αφήστε την απλοϊκή λογική τους να σας οδηγήσει στον δρόμο μιας «διαφορετικής γνώσης».

Ξεχάστε όσα ξέρατε. Οι έφηβοι μαθητές μας σας προσφέρουν με αφοπλιστική αφέλεια τις σκέψεις της ευφάνταστης συμπερασματολογίας τους. Εξοπλιστείτε με έξτρα χιούμορ γιατί όποιος φέρει στην «τάξη» προκαταλήψεις και τετριμμένες απόψεις, θα αποβάλλεται!!!

Η θεατρική ομάδα «rideau» δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2020, λίγο πριν το πρώτο lockdown στην Ελλάδα. Εν μέσω αυτής της περιπετειώδους πανδημίας, με τα «ανοιγοκλεισίματα» που επεφύλασσε, η ομάδα «rideau» παρέμεινε δυνατή και δημιουργική ώσπου ήρθε επιτέλους η στιγμή να μας παρουσιάσει την πρώτη της θεατρική παράσταση.

Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Αγγελική Ξένου Angelique Etranger
Κείμενα: ομάδα “rideau”
Εικαστική Επιμέλεια: Ευγενία Βησσαρίου
Μουσικοί Αυτοσχεδιασμοί: ομάδα “rideau”
Παίζουν (αλφαβητικά): Ευγενία Βησσαρίου Eugenie Vissariou, Θωμάς Κοτζαμάνης Thomas Kotzamanis, Νίκος Παπαγιάννης Νίκος Παπαγιάννης
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Άννα-Ρίτα Μπίτζο, Κωνσταντίνος Καραγάνης, Anna Rita Κωνσταντίνος Καραγάνης
Κινησιολογία: Mia Molika
Φωτισμοί: Γιώργος Ζιώγαλας
Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Καλπακίδου Francesca Kal
Παραστάσεις: κάθε Δευτέρα στις 20:30 (από 3 Ιανουαρίου έως 21 Φεβρουαρίου 2022)
Γενική είσοδος: 12€
Από-Κοινού Θέατρο
ΕΥΠΑΤΡΙΔΩΝ 4, Γκάζι Τ.Κ. 118 54 (μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ) 211 4057249
[email protected]
vivlio mpelogiannis