Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ:ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΤΑ 20ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ VILLA ΡΟΔΟΠΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ  

Εγκαινιάστηκε με επιτυχία στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, η εικαστική έκθεση του ζωγράφου, λογοτέχνη, περφόρμερ, θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο “Προσφορά Τέχνης”.

Ένα πολυμορφικό εικαστικό αφιέρωμα στη μνήμη της γιαγιάς του Χρυσομοίρας Κ. Ευαγγελάτου (1904-2000)- Είκοσι χρόνια απουσίας, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια θερινής λειτουργίας της Villa Ροδόπη.

argostoli1

Φιλίπ Ζαμέτ, Πασκάλ Βουαρέν, επιμελητές τέχνης

argostoli17

ΜΝΗΜΕΙΟ 2020 ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ-1

Στην έκθεση μεταξύ άλλων συνθέσεων του καλλιτέχνη παρουσιάζονται 12 νέα και ανέκθετα έργα που φιλοτεχνήθηκαν στην Αθήνα την Άνοιξη του 2020 κατά την διάρκεια της καραντίνας για τον covid19 καθώς και πορτραίτα με αρχαικά στοιχεία, σύμβολα και ανθέμια που είχε φιλοτεχνήσει στο Παρίσι και εκτίθενται για πρώτη φορά στην Κεφαλονιά. Σημαντική στο στήσιμο της έκθεσης ήταν η ευγενική συμβολή των Γάλλων επιμελητών Φιλίπ Ζαμέτ και Πασκάλ Βουαρέν.

Η πολιτισμολόγος Μαριλένα Φωκά αναφέρει σχετικά για τα εκθέματα: Πίνακες με ρόδα, οικεία πρόσωπα, τοπία, ερείπια, αναμνήσεις από ήχους, εικόνες, γεύσεις, συναισθήματα «αποτυπωμένα επί χάρτου», όλα μαζί συγκροτούν ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν δοσμένα μέσα από την τεχνική της επιμελημένης σχεδίασης, την αλληγορική σημειωτική της εικαστικής λογοτεχνίας και της οργανικής τοποθέτησης των εκθεμάτων στο χώρο.

argostoli12

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος με τον Κώστα Ευαγγελάτο.

Επίσης εκτίθενται ψηφιακά ντοκουμέντα, επιζωγραφισμένα αντικείμενα και ένα εικαστικό περιβάλλον δράσης οικολογικής διάστασης ταμπλώ στον χώρο.

Στην έκθεση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής, καλλιτεχνικής, εκπαιδευτικής και κοινωνικής ζωής καθώς και πολλοί νέοι.

Τα εγκαίνια τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος με μέλη της οικογένειας του.

argostoli13

Χριστίνα Τσιμάρα, Κώστας Ευαγγελάτος

Μετά τα εγκαίνια και την performance, πραγματοποιήθηκε στη λίθινη Μωβ Σκηνή του κήπου η καθιερωμένη εκδήλωση “Πανσέληνος στον Κήπο”. Μέλη της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου ερμήνευσαν θαυμάσια παραδοσιακές επτανησιακές καντάδες, υπό το φως της ολόγιομης σελήνης, και ενθουσίασαν το κοινό.

argostoli14

Κώστασ Ευαγγελατος, Ντάνυ Μαρτζώκας

Ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση- βεγγέρα στο δροσερό και διακοσμημένο με γλυπτικές συνθέσεις κήπο που επιμελήθηκε ο καλλιτέχνης Ντάνυ Μαρτζώκας.

Η λαμπερή βραδιά στην κατάφυτη όαση τέχνης στο κοσμοπολίτικο Αργοστόλι, έδωσε μια ανάσα αισιοδοξίας σε όλους!

argostoli15

Καντάδες στην σκηνή του κήπου από μέλη της Χορωδίας Αργοστολίου

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ
ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

τηλ: 2671028501, 6944621286.

Διάρκεια έκθεσης μέχρι 7 Σεπτεμβρίου 2020.
Επισκέψεις-Ξεναγήσεις κάθε τετάρτη και Σάββατο 8.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.