• [ Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αριστεροί και «αριστεριλίκια»

Γράφει ο Οικοδόμος //

Όσοι δηλώνουν και νιώθουν αριστεροί, όσοι διακατέχονται από την πεποίθηση ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να είναι «σαν τους άλλους», ας σκεφτούν αν Αριστερά είναι να ορκίζεσαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν λογική του «εφικτού» σημαίνει να δηλώνεις πίστη και υποταγή στις τράπεζες και τις «αγορές». Ας σκεφτούν τι απέγινε το «σκίσιμο» των μνημονίων, που πήγε το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», που κρύφτηκε η προεκλογική τους ελπίδα;

Οι μάσκες είχαν αρχίσει να πέφτουν από νωρίς. Τις τελευταίες ώρες έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής. Η κυβέρνηση προτείνει στο δημοψήφισμα το ΟΧΙ, αλλά στην ουσία παίζει το παιχνίδι του ΝΑΙ. Με το ψεύτικο δίλημμα που θέτει, καλώντας το λαό να επιλέξει δήθεν το λιγότερο κακό μνημόνιο, με τα παζάρια που δεν σταμάτησε με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, ενισχύει τον εκβιασμό των «θεσμών». Η κοροϊδία πάει σύννεφο! Η τελευταία πρόταση Τσίπρα προς τους δανειστές είναι ένα ακόμα χειρότερο ―από τα προηγούμενα― μνημόνιο. Αποδεικνύεται ότι τα «ΟΧΙ» της κυβέρνησης είναι «ΝΑΙ» σε νέες δανειακές συμβάσεις, σε νέα αντιλαϊκά μέτρα, σε νέα επίθεση στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση… «της αλληλεγγύης και του σεβασμού»; Αυτή ήταν πάντα και δεν αλλάζει παρά τα ευχολόγια και τις εκθέσεις ιδεών των στελεχών της κυβέρνησης.

Οι τίμιοι αριστεροί άνθρωποι δεν έχουν παρά να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με το κόμμα που τους εξαπάτησε κάνοντας σημαία την ελπίδα τους για να την τσαλαπατήσει τόσο γρήγορα. Δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αποδοκιμάσουν την «κυβέρνηση της αριστεράς» που φέρνει τα μνημόνια από την πίσω πόρτα. Να αντιταχτούν στους εκβιασμούς των δανειστών και την καταστροφολογία. Να κλείσουν τ’ αυτιά τους στην άθλια προπαγάνδα των ΜΜΕ. Να αρνηθούν να γίνει η ψήφος του για μια ακόμα φορά ο μοχλός που θα συνθλίψει ό,τι απέμεινε από τις λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα.

Να σηκώσουν το ανάστημά τους και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση των μνημονίων διαρκείας, της ευημερίας των αριθμών και της δυστυχίας και εξαθλίωσης των ανθρώπων. Να εκφράσουν την αντίθεσή τους και στις προτάσεις-μνημόνια που προτείνει η κυβέρνηση «ακυρώνοντας» το κάλπικο δίλημμα του δημοψηφίσματος και τα τρομοκρατικά ψευτοδιλήμματα «Σκύλλα ή Χάρυβδη». Να αρνηθούν τη συνενοχή. Να πυκνώσουν τις γραμμές αυτών που αγωνίζονται για αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία.

Αλλιώς ας αναρωτηθούν: Αν σήμερα, στη λογική ενός σακατεμένου δήθεν «έντιμου συμβιβασμού», ξεπουλάνε την αξιοπρέπεια και τις αξίες τους, ποια θα είναι η επόμενη παραχώρησή τους;