Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αρνάκι στο φούρνο: Συνταγή για να το απολαύσετε!

Το αρνάκι στο φούρνο είναι η πλέον δοκιμασμένη παραδοσιακή συνταγή που δεν γίνεται να λείπει από το εορταστικό τραπέζι του Πάσχα.

Μπορεί η τιμή του οβελία φέτος να είναι αρκετά αυξημένη σε σχέση με πέρσι, ωστόσο η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί επικρατούσα σταθερά σε κάθε οικογενειακή συνάντηση.

Παρακάτω, σας προτείνουμε μια απλή και εύχρηστη συνταγή για αρνάκι στο φούρνο.

Υλικά:

  • 2 σπάλες από αρνάκι γάλακτος
  • 150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
  • 2 μικρά κρεμμύδια, κομμένα σε τέταρτα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κλωναράκια ρίγανη
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία:

Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζετε το κρέας και με ένα πινέλο το αλείφετε με λίγο λάδι και το αλατοπιπερώνετε καλά.

Βήμα 2
Βάζετε σε μια γάστρα τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε πάνω τους το αρνί.

Βήμα 3
Σε ένα μπολάκι χτυπάτε με αυγοδάρτη τη μουστάρδα με τον χυμό των λεμονιών και με το μίγμα περιχύνετε το κρέας. Προσθέτετε το νερό στη γάστρα και κλείνετε με το καπάκι.

Βήμα 4
Ψήνετε το αρνί στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά. Βγάζετε το καπάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας. Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: olivemagazine.gr