Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αρνητική η γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής για την ΚΟ των ΑΝΕΛ

Αρνητική ήταν, όπως αναμενόταν, και μάλιστα ομόφωνα η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, έναντι των ισχυρισμών του Π. Καμμένου και των ΑΝΕΛ, ως προς την δυνατότητα να αναγνωρίζονται στη Βουλή Κοινοβουλευτικές Ομάδες με πέντε βουλευτές, που ένας ή περισσότεροι εξ αυτών δεν είχε/είχαν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα.

Η σχετική γνωμοδότηση στάλθηκε στους Ανεξάρτητους Έλληνες και στα άλλα κόμματα. Ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, μίλησε για ομόφωνη απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου.

Αυτή τη στιγμή, η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ διαθέτει έξι βουλευτές. Ο ένας εξ αυτών είναι ο Θ. Παπαχριστόπουλος, στον οποίο έχει δοθεί προθεσμία έως αύριο το πρωί για να παραδώσει την έδρα του αλλιώς θα διαγραφεί. Ο Θ. Παπαχριστόπουλος έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί, αφού ψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Έτσι, η έδρα του θα πάει στον Τ. Κουίκ, που όμως έχει αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ.

Έτσι αν αύριο παραιτηθεί ή διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος το κόμμα μένει χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα αφού μένουν με πέντε βουλευτές, αλλά ο ένας θα είναι ο Αρ. Φωκάς που είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων.

Ο Πάνος Καμμένος – μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής – ξεσπαθώνει με ανάρτησή του στο twitter.

«Αύριο η τελευταία πράξη του πρωτοφανούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος για τη Δημοκρατία μας, με εθνική προδοσία της Μακεδονίας από την κυβέρνηση της αποστασίας των αχάριστων». Αυτό αναφέρει σε tweet του ο Πάνος Καμμένος