Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αρον άρον (φέρεται να) απέσυρε ο ΣΥΡΙΖΑ το σποτ με τη γιαγιά – Κουτσουρεμένη η 13η σύνταξη

Η περιβόητη 13 σύνταξη στους δεινοπαθούντες τα τελευταία χρόνια συνταξιούχους εξόργισε τους απόμαχους της δουλειάς αντί να αμβλύνει – όπως επιδίωκε η κυβέρνηση – την οργή και αγανάκτησή τους.

Πηγαίνοντας στο ΑΤΜ οι συνταξιούχοι εισέπραξαν πολύ λιγότερα από όσα τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση, κοινώς τους κορόιδεψε, διότι κανείς δεν τους είχε ενημερώσει ότι ακόμη και η κουτσουρεμένο επίδομα θα φορολογηθεί και μάλιστα με όλες τις επιβαρύνσεις που έχει επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία τετραετία.  Δηλαδή όχι μόνον με το 22%, αλλά και τον 6% φόρο που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση υπέρ Υγείας. Και αυτό, τη στιγμή που ούτως ή άλλως το προεκλογικό επίδομα δόθηκε μειωμένο ακόμη και προς 50% για όσους παίρνουν σύνταξη άνω των 501 ευρώ.

Ενδεικτικές είναι συγκεκριμένες καταγγελίες συνταξιούχων:

Γυναίκα συνταξιούχος με καθαρή σύνταξη 561 ευρώ είδε στο λογαριασμό της 323 ευρώ.

Ανδρας συνταξιούχος που λαμβάνει κάθε μήνα 681 ευρώ, πήρε ως τάχα «13η σύνταξη» 249 ευρώ.

Συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα που έχει καθαρή  μηνιαία σύνταξη 733 ευρώ, είδε τελικά στο ΑΤΜ να μπαίνουν στο λογαριασμό του 279 ευρώ.

Γυναίκα συνταξιούχος που λαμβάνει σύνταξη ύψους 794 ευρώ, έλαβε ως τάχα «13η σύνταξη» 309 ευρώ

Με απλά λόγια οι εν λόγω συνταξιούχοι είδαν να μπαίνει στο λογαριασμό τους πολύ λιγότερο ακόμη και από το 50% της σύνταξής τους που κ. Τσίπρας είχε δεσμευθεί ότι θα δώσει στην εν λόγω κατηγορία

Ακόμη πιο κουτσουρεμένη δόθηκε η τάχα «13η σύνταξη» σε όσους παίρνουν μεγαλύτερες συντάξεις.

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός με 38 χρόνια υπηρεσίας λαμβάνει καθαρά  στο χέρι 1135 ευρώ. Στο λογαριασμό του μπήκαν 301 ευρώ.

Γυναίκα που λαμβάνει σύνταξη χηρείας 1151 ευρώ, είδε να μπαίνουν στο λογαριασμό της 297 ευρώ

Λόγω της αγανάκτησης που προκάλεσε η κουτσουρεμένη 13η σύνταξη αλλά και η παραποίηση της πραγματικότητας, η κυβέρνηση φέρεται (ifimerida) να έδωσε εντολή στα τηλεοπτικά κανάλια να αποσύρουν άμεσα το σποτ με τίτλο «Αποκατάσταση των αδικιών – Έμπρακτη στήριξη στους συνταξιούχους». με την ηθοποιό γιαγιά που εμφανιζόταν να λέει  «ούτε θυμάμαι πια πόσες φορές μου έκοψαν τη σύνταξη» και στο τέλος να δηλώνει ενθουσιασμένη από την εξαγγελία του πρωθυπουργού.

Ένα βίντεο που αποσιωπούσε το κόψιμο των συντάξεων και από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως και του ΕΚΑΣ., ο οποίος συνέχισε την πρακτική των προηγούμενο κυβερνήσεων.

Το ζήτημα των συντάξεων έχει αναχθεί σε κεντρικό ζήτημα τις προεκλογικής αντιπαράθεσης, κρύβοντας όμως τις ευθύνες που έχουν όλοι όσοι ψήφισαν τα μνημόνια και όταν βρέθηκαν στην κυβέρνηση έκοβαν αλύπητα συντάξεις και ΕΚΑΣ: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ), ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ. Και είναι τέτοιο το θράσος τους που συνεχίζουν να παίζουν με τη αγωνία και τις ανάγκες των συνταξιούχων. Ανάγκες που σαφώς δεν καλύπτονται με τα προεκλογικά ψίχουλα.

Πηγή στοιχείων ifimerida