Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αρ. Πελώνη για Λ. Μενδώνη: Ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός της υπόθεσης Λιγνάδη – Δεν συνιστά λόγο αποπομπής

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, χαίρει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ενώ έκανε γνωστό πως ο πρωθυπουργός ζήτησε τη διεξαγωγή συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή την Πέμπτη για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, με επίκεντρο την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου. 

Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι «η χώρα χρειάζεται κώδικες δεοντολογίας, ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει την κάθε μορφής κακοποίηση», προαναγγέλλοντας πως η κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση. Όπως είπε, τις πρωτοβουλίες θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενη στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, δήλωσε πως ήταν «ατυχής» ο επικοινωνιακός χειρισμός της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη και η έκφρασή της πως εξαπατήθηκε και είναι «επικίνδυνος άνθρωπος». Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, δεν συνιστά λόγο αποπομπής ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση στηρίζει την κ. Μενδώνη, την οποία χαρακτήρισε καλή υπουργό, με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού. Ερωτηθείσα, δε, αν η κ. Μενδώνη χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, απάντησε καταφατικά.

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής