Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ας μην μιλούν για το ’36

Στον χείριστο παραλληλισμό προχώρησε ο Βρετανός ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον, εν μέσω κλιμακούμενης αντιπαράθεσης με τη Μόσχα. Συνέκρινε τον Βλ. Πούτιν και το Μουντιάλ του καλοκαιριού με τον Αδόλφο Χίτλερ και τους Ολυμπιακούς του 1936! Αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης της εθνικής ποδοσφαίρου της Αγγλίας, για να μην τιμωρηθεί η ομάδα…

Φυσικά ο κάθε Τζόνσον «ξεχνά» ότι τότε είχαν συμμετάσχει όλοι στους Ολυμπιακούς που έκαναν φιέστα τους οι ναζί, ξεπλένοντας τα εγκλήματα του φασιστικού καθεστώτος.

«Ξεχνούν» ότι μόνο η δημοκρατική κυβέρνηση της Ισπανίας και η ΕΣΣΔ δεν συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς της ντροπής, όταν άλλοι όχι μόνο συμμετείχαν, αλλά χαιρετούσαν και ναζιστικά.

Ξεχνούν» ότι μόνο η ΕΣΣΔ ως κράτος είχε δηλώσει συμμετοχή στη «Σπαρτακιάδα» που θα διοργανωνόταν το καλοκαίρι του 1936 στη Βαρκελώνη… Αλλά ουδέποτε άρχισε, αφού κινήθηκαν μια μέρα προηγούμενα τα τανκς του πραξικοπήματος των φασιστών του Φράνκο. Και εκεί και αμέτοχες οι αστικές κυβερνήσεις, ενισχύοντας τον σύμμαχο του Χίτλερ και του Μουσολίνι στην Ισπανία στο αιματοκύλισμα του λαού.

Γκάνταλφ / Χαραυγή