Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Ας ρωτήσει τα μέλη της παράταξής του» ο Σπύρος Μπιμπίλας

«Ας ρωτήσει τα μέλη της παράταξής του», σημειώνει μεταξύ άλλων η Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών, σχετικά με τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας σχετικά με την εγγραφή του Γιώργου Κιμούλη στο ΣΕΗ.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΕΗ, συνέντευξή του σε περιοδικό είπε ότι «το 1998 το ΣΕΗ είχε αποβάλει διά βίου τον Γιώργο Κιμούλη για αντισυναδελφική συμπεριφορά (σ.σ. αφορούσε την παραβίαση του αποδεκτού ωραρίου προβών). Όμως η προηγούμενη διοίκηση παραδόξως τον ενέγραψε ξανά στο σωματείο, δεν γνωρίζω πώς και γιατί. Ήταν ένα περιστατικό που ούτε εγώ δεν θυμόμουν, μας το θύμισαν οι δημοσιογράφοι».

Η Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Ο Πρόεδρος του ΣΕΗ αναρωτιέται γιατί “η προηγούμενη διοίκηση του Σωματείου παραδόξως ενέγραψε τον Κιμούλη ξανά στο σωματείο”. Αν δεν ξέρει λοιπόν ας ρωτήσει τα μέλη της παράταξής του που τότε ήταν μέλη του ΔΣ του ΣΕΗ και ψήφισαν την ένταξή του μαζί με 600 ακόμα ηθοποιούς.

Μιάς όμως και άνοιξε η συζήτηση για εργοδότες που παραβιάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων ας μας πει ο πρόεδρος του ΣΕΗ, τι έχει κάνει για την υπεράσπιση των εργαζομένων, για παράδειγμα τώρα τελευταία όταν καταγγέλθηκαν ελλιπή μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό σε γνωστά studio; Εκτός από το να συνομιλεί με τους εργοδότες και να τους διαβεβαιώνει ότι το ΣΕΗ δεν έχει καμία σχέση με εξαγγελμένες κινητοποιήσεις».

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβελααρ, Μια ιστορία εκμετάλλευσης στις αποικίες καφέ»