Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αστυνομία σημαίνει …δημοκρατία, ο χρησμός του Κυρ. Μητσοτάκη

Τη δημοκρατία με την αστυνομοκρατία συνέδεσε ευθέως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ισχυριζόμενος ότι «στα πανεπιστήμια δεν μπαίνει η αστυνομία, μπαίνει η δημοκρατία» κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο των νέων φραγμών στη μόρφωση και της καταστολής, που έχει προκαλέσει μεγάλες κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση θέλει να παραδώσει τα πανεπιστήμια σε αυτούς που τους ανήκουν, στους φοιτητές και τους καθηγητές, όταν αρνείται να τους ακούσει και να ανοίξει και πάλι τις σχολές με τα απαραίτητα μέτρα, που επί ένα χρόνο είναι κλειστές.

Σε ό,τι αφορά στους νέους φραγμούς για εισαγωγή στα πανεπιστήμια, ισχυρίστηκε πως οι προβλέψεις του νομοσχεδίου «διασφαλίζουν τη στοιχειώδη ικανότητα των υποψηφίων φοιτητών να ξεκινήσουν τις σπουδές τους, θεσπίζοντας ελάχιστη βάση εισαγωγής σε κάθε σχολή. Ένα όριο μάλιστα που θα καθορίζουν τα ίδια τα πανεπιστημιακά τμήματα».

Προσπάθησε να εμφανίζει την πολιτική της κυβέρνησης ως συνέχεια των αγώνων της «νεολαίας Λαμπράκη» για «περισσότερες και καλύτερες σπουδές», όταν η στρατηγική της ΕΕ και οι πολιτικές των κυβερνήσεων είναι η μόρφωση σε λίγους, δεξιότητες στους περισσότερους και πανεπιστήμια ΑΕ.

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων