Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν υποψήφιο διδάκτορα που πήγαινε στο ΑΠΘ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βίντεο από ακόμη ένα περιστατικό βίας κάνει το γύρο του διαδικτύου. Συγκεκριμένα, υποψήφιος διδάκτορα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, ο οποίος, καθώς πήγαινε στο πανεπιστήμιο, έτυχε να βρεθεί κοντά στα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου,  χτυπήθηκε εντελώς αναίτια από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με καταγγελία, στο τέλος της πορείας οι αστυνομικές δυνάμεις έβαλαν «στο μάτι» τον διδακτορικό φοιτητή ο οποίος κατευθυνόταν προς τα πανεπιστήμια πηγαίνοντας στη δουλειά του. Τον κυνήγησαν μέχρι τη ρωμαϊκή αγορά και τον χτύπησαν βάναυσα ανοίγοντας του το κεφάλι.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο νεαρός άνδρας φαίνεται να τους ρωτά τους αστυνομικούς για ποιο λόγο τον χτύπησαν.

Συγκεντρωμένος κόσμος ζητά το λόγο το λόγο από τους αστυνομικούς που παραμένουν απαθείς χωρίς να δίνουν καμιά απάντηση. Το περιστατικό έληξε όταν ο 32χρονος προσήχθη στην ΓΑΔΘ με κατηγορία αντίστασης κατά της αρχής. Λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα και θα δικαστεί σε τακτή δικάσιμο.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία ανθρώπου που κατέγραψε το περιστατικό: «Αρχισα να βιντεοσκοπώ λίγο αφού είδαμε μπροστά μας: τον έναν από τους δύο μπάτσους, να ρίχνει στο πεζοδρόμιο τον άνθρωπο – που φαίνεται στο βίντεο μέσα στα αίματα- να τον κλωτσάει, να έρχεται ο δεύτερος, να του ασκεί σωματική βία και να τον κοπανάει με το γκλοπ, μέχρι που ο άνθρωπος άρχισε να αιμορραγεί, όπως και φαίνεται στο βίντεο» .

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων