Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αστυνομικός νοίκιαζε 2.000 ευρώ το μήνα υπηρεσιακό ασύρματο σε διαρρήκτες (Δεν είναι η μόνη περίπτωση)

Αστυνομικός…νοίκιαζε για 2.000 ευρώ το μήνα ασύρματο του συστήματος SEPURA, σε δύο Ρομά διαρρήκτες, με μεσάζοντα έναν τρίτο ιδιώτη, οι οποίοι μπορούσαν με αυτό τον τρόπο να παρακολουθούν τις συνομιλίες των αστυνομικών και να είναι ασφαλείς όταν έβγαιναν για τις παράνομες δραστηριότητες τους.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από έρευνα που ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες που ανέφεραν ότι άγνωστα άτομα κατείχαν ασύρματο της αστυνομίας, ο οποίος είναι του συστήματος ασφαλείας συνομιλιών, που δεν μπορεί κάποιος να παρακολουθεί με άλλο τρόπο και άκουγαν τα σήματα του Κέντρου Επιχειρήσεων.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο αστυνομικός που υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της Νοτιοανατολικής Αττικής, αφού είχε δηλώσει απώλεια του ασυρμάτου, τον είχε παραδώσει στον ιδιώτη αντί 2.000 ευρώ το μήνα και αυτός με την σειρά του τον νοίκιασε στους δύο Ρομά, αντί 3.000 ευρώ το μήνα, οι οποίοι τον χρησιμοποιούσαν στις παράνομες δραστηριότητες τους, για να ξεγλιστρούν από την αστυνομία, αν γίνονταν αντιληπτοί και κατευθύνονταν προς το μέρος τους αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δυο Ρομά συνελήφθησαν και από την εργαστηριακή έρευνα ταυτοποιήθηκε γενετικό τους υλικό σε τέσσερις υποθέσεις κλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός εξετάστηκε και ομολόγησε την πράξη του.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του αστυνομικού και του τρίτου ιδιώτη, αλλά δεν συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Σε βάρος του αστυνομικού, επίσης, διατάχθηκε ΕΔΕ από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Δεύτερη φορά εντοπίζεται Ρομά με Sepura

Σύμφωνα με το lawandorder.gr (καλύπτει το αστυνομικό ρεπορτάζ) τον περασμένο Ιανουάριο, ένας 36χρονος Ρομά στο Ζεφύρι είχε στήσει «κέντρο ενημέρωσης» ομάδων διαρρηκτών μέσα στο σπίτι του, στην οδό 25ης Μαρτίου, χρησιμοποιώντας έναν αναλογικό και έναν ψηφιακό ασύρματο Sepura που ήταν χρεωμένος σε αξιωματικό της ΕΛΑΣ, ενημέρωνε σπείρες διαρρηκτών για το πού κινούνται οι αστυνομικοί, ώστε να διαφεύγουν την σύλληψη.

Τότε, όπως είχε διαπιστωθεί, η «εξαφάνιση» του ασύρματου Sepura, έγινε στο τμήμα ασφαλείας Ραφήνας, λίγες ώρες μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ και τον εντοπισμό του στο σπίτι του Ρομά στο Ζεφύρι.

Η αστυνομική επιχείρηση και οι ασύρματοι

Όπως υπενθυμίζει το lawandorder.gr , το πρωί της Τρίτης 26 Ιανουαρίου, αστυνομικοί της ασφάλειας Αμαρουσίου, με την συνδρομή ανδρών της ΟΠΚΕ, προσέγγισαν το σπίτι του 36χρονου Ρομά.

Αστυνομικοί, λίγο πριν επέμβουν στο σπίτι, διαπίστωσαν πως κάποιος πέταξε σε παρακείμενο οικόπεδο από τον πρώτο όροφο του σπιτιού, δύο ασυρμάτους, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα κομμάτι χαρτί. Όλοι οι ασύρματοι ήταν συντονισμένοι στις συχνότητες της Άμεσης Δράσης σε όλη την Αττική. Στο χαρτί ο 36χρονος είχε γράψει περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και της Αθήνας.

Ο άνδρας που συνελήφθη υποστήριξε πως τους ασυρμάτους, τους είχε παραλάβει από έναν φίλο του ονόματι «Αλέξη».

Όπως, μάλιστα ανέφερε, «ο Αλέξης και άλλα τρία άτομα κάνουν κλοπές σε σπίτια σε Μεταμόρφωση και Νέα Ιωνία και του έχουν αναθέσει να ακούει τις συχνότητες».

Μάλιστα, του έδιναν κάθε μέρα 50-100 ευρώ προκειμένου να τους ειδοποιεί αν μεταβαίνουν αστυνομικοί σε σπίτια που έχουν εισβάλει για να προλαβαίνουν να απομακρύνονται.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα