Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αστυνομικός σε ηλικιωμένη πρόσφυγα: «Αι γαμήσου σκατόγρια (…) θα στο βάλω στον κώλο αυτό [το μπαστουνι]» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν με τις απεργίες των εργαζομένων της ΕΑΣ που ο Κ. Μητσοτάκης είχε απευθυνθεί προς τους αστυνομικούς με εκείνο το περίφημο …«εσείς είστε το κράτος », που ουσιαστικά ήταν το σύνθημα για πολύ ξύλο στις καθημερινές διαδηλώσεις της εποχής.

Από τη δήλωση του Κων/νου Μητσοτάκη στην τοποθέτηση του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής ότι «αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει, γιατί σε εμένα δεν αρέσει κάτι άλλο» (!) για να υπερασπιστεί την αποτρόπαιη συμπεριφορά συναδέλφων του. Οκτώ πάνοπλοι αστυνομικοί χτυπούν βίαια τον Ζακ Κωστόπουλο, για να του περάσουν χειροπέδες την ώρα που αυτός δεν προβάλει αντίσταση κι επιπλέον είναι αμφίβολο το κατά πόσον έχει τις αισθήσεις του.

Και από την αποτρόπαιη συμπεριφορά των αστυνομικών στο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου, στους αστυνομικούς της Μόριας που έκαναν επίδειξη ανδρισμού στην ηλικιωμένη πρόσφυγα «Αι γαμήσου σαύρα! θα στο βάλω στον κώλο αυτό [το μπαστουνι]»,

προδίδει το ρόλο καταστολής των Σωμάτων Ασφαλείας και επί κυβέρνησης ΣΥΡΖΑ – ΑΝΕΛ και ότι το αίσθημα ατιμωρησίας και έλλειψης λογοδοσίας εξακολουθεί να είναι κυρίαρχο στην Αστυνομία (τι και αν γίνονται κάποιες ΕΔΕ για τα μάτια του κόσμου).

Είναι γνωστές οι ρατσιστικές και οι φασιστικές απόψεις στο χώρο της Αστυνομίας. Είναι γνωστός και ο ύπουλος ρόλος της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής , που έχει στόχο να δηλητηριάζει με το ρατσισμό και τον αντικομμουνισμό τις συνειδήσεις των αστυνομικών και να τους στρέψει ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό, με ένταση της καταστολής, ενάντια στους «άλλους», στους «ξένους», στους «διαφορετικούς».

Αυτό βέβαια είναι γνωστό στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Προτεραιότητά της όμως είναι η καταστολή του λαού και όχι η εκκαθάριση των φασιστικών θυλάκων στην αστυνομία.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνες, και για το αίσθημα ατιμωρησίας των αστυνομικών και για την ανοχή των φασιστικών θυλάκων στα Σώματα Ασφαλείας.