Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ασύστολα ψέματα των ΗΠΑ για την ύπαρξη στρατευμάτων της Κούβας στην Βενεζουέλα

“Προσπαθούν να κρύψουν την αποτυχία της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την συνέχεια της επιθετικής της πολιτικής εναντίον της Βενεζουέλας και την απογοήτευσή της μετά την δεύτερη προσπάθεια πραξικοπήματος εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης του Μαδούρο”.

“Δεν υπάρχουν στρατιωτικές δυνάμεις, ούτε δυνάμεις ασφαλείας της Κούβας στην Βενεζουέλα. Η Κούβα δεν συμμετέχει ούτε με στρατεύματα ούτε με μεμονωμένους στρατιωτικούς στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Βενεζουέλα” δηλώνει η υποδιευθυντής του γραφείου για τις ΗΠΑ του υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας Johana Tablada με ανακοίνωσή στον τύπο στις 1/05 που δημοσιεύει η Γκράνμα.


20190503 012033

“Αυτή η συκοφαντία αποτελεί προσβολή του Κουβανέζικου λαού, της κυβέρνησης της Κούβας, του λαού της Βενεζουέλα, της διεθνούς κοινότητας των ανεξάρτητων εθνών και του λαού των ΗΠΑ που δικαιούται να μάθει την αλήθεια” συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η Tablada επαναλαμβάνει πως η κυβέρνηση της Κούβας έχει τις τελευταίες εβδομάδες αναφερθεί σε καταγγελίες, αναλήθειες και συκοφαντίες για τις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ της Κούβας και της Βενεζουέλας από “ έναν παθολογικό ψεύτη,  τον σύμβουλο ασφαλείας των ΗΠΑ John Bolton”,

FB IMG 1556838696381

Υπενθυμίζει πως ο Bolton έλεγε ψέματα για την ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ και βιολογικών όπλων στην Κούβα το 2002, ψέματα που του κόστισαν την θέση του σαν πρεσβευτή του ΟΗΕ, ακόμη και το ίδιο του το κόμμα ψήφισε εναντίον του στην Επιτροπή ελέγχου της Γερουσίας.

“Ένας άνθρωπος σαν και αυτόν δεν επιτρέπεται να κατέχει θέσεις σε αυτό το υψηλό επίπεδο” τονίζει.  

Η Κουβανή διπλωμάτης δηλώνει πως το πλήθος των καταγγελιών των τελευταίων ημερών προσπαθούν να κρύψουν την αποτυχία της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την συνέχεια της επιθετικής της πολιτικής εναντίον της Βενεζουέλας και την απογοήτευσή της μετά την δεύτερη προσπάθεια πραξικοπήματος εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης του Μαδούρο.

“Ο στόχος τους είναι να κρύψουν την πραγματική στήριξη που έχει η κυβέρνηση της  Βενεζουέλα και η Μπολιβαριανή επανάσταση και την έλλειψη στήριξης που επικρατεί για τους αυτόκλητους ή υποτιθέμενους ηγέτες που διορίζουν οι ΗΠΑ”
Σύμφωνα με την Tablada προσπαθούν οι ΗΠΑ να βρουν τον πιο πρακτικό τρόπο να συνεχίσουν και να δικαιολογήσουν την επιθετικότητα τους εναντίον του Κουβανέζικου λαού,  ισχυριζόμενες πως υπάρχουν 20.000 Κουβανοί στρατιώτες στην Βενεζουέλα και παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας.

Τονίζει ακόμη πως στην ίδια προσπάθεια εχθρικότητας περιλαμβάνονται και οι δηλώσεις του προέδρου Τραμπ για “ολικό εμπάργκο “ αν δεν αποσυρθούν τα “στρατεύματα” από την Βενεζουέλα.

“ Δεν έχουμε να αποσύρουμε κάτι που δεν υπάρχει. Είναι μια απρεπής  δήλωση που κρύβει μια ωμότητα για την έκταση των συνεπειών που αυτές οι ενέργειες θα έχουν για τον λαό μας”

Η Johana Tablada καταλήγει λέγοντας πως οι τελευταίες δηλώσεις που γίνονται από τις ΗΠΑ φαίνεται να ξεχνούν πως ο Κουβανέζικος λαός έχει επί 60 χρόνια υποστεί αυτό το σύστημα των μέτρων και των αποκλεισμών που είναι τα πιό σύνθετα, αποκλειστικά και επαχθή της ιστορίας και ότι “ο Bolton έχει ψευδαισθήσεις όταν ισχυρίζεται πως ο υπόλοιπος κόσμος στηρίζει αυτά τα μέτρα”

Σκληρή και αληθινή η δήλωση της Κουβανέζικης διπλωματίας που πραγματικά αποκαλύπτει με σαφήνεια τον ρόλο και τις συκοφαντικές μεθόδους των ΗΠΑ που συμπεριφέρονται σαν ένα πληγωμένο θηρίο εναντίον της Κούβας και γιαυτό είναι και πιό επικίνδυνο!