Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Γιάννης Βεντούρας //

Ο όρος «Αυριανισμός» καθιερώθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν η εφημερίδα Αυριανή του Μάκη Κουρή, (η οποία σήμερα συνεχίζει το έργο της με την εφημερίδα «kontra») άρχισε να επιτίθεται σε όλους του πολιτικούς αντιπάλους του Ανδρέα Παπανδρέου, χρησιμοποιώντας βρώμικες και κατασκευασμένες ειδήσεις. Δεν δίσταζε να επιτεθεί ακόμα και σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που της πήγαιναν κόντρα. Αλλά το φαρμακερό φασιστικό φίδι, δεν δίστασε να στραφεί ενάντια ακόμα και σε αυτόν που το ζέστανε στον κόρφο του.

«Αυριανισμός» λοιπόν είναι η καθαρά βρώμικου και φασιστικού τύπου σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων. Λέμε φασιστικού τύπου, επειδή αυτή ήταν, η μέθοδος που χρησιμοποίησε ο Γκαίμπελς, ο υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ.

Αυτή την μέθοδο πολιτικής αντιπαράθεσης ενστερνίζεται τελευταία, όλο και πιο συχνά ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσμα της έλλειψης επιχειρημάτων για να στηρίξει την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει, αλλά και της ενσωμάτωσης στον κορμό του, τού πιο βρώμικου τμήματος του ΠΑΣΟΚ.

Τελευταίο δείγμα του «Αυριανισμού» της κυβέρνησης, είναι ή διάδοση στις 20/9/2018 της φήμης ότι το ΚΚΕ τάχα καταψήφισε στη βουλή την τροπολογία για την κατάργηση του κατώτατου μισθού.

Η αλήθεια είναι ακριβώς η αντίθετη. Η τροπολογία αφορούσε ακριβώς την ενεργοποίηση του νόμου «Βρούτση» ο οποίος απαγορεύει τις συλλογικές συμβάσεις και επιτρέπει στον υπουργό τον καθορισμό του κατώτατου μισθού. ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ δεν προέβλεπε η τροπολογία. Αυτό τον νόμο τον είχε καταθέσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τον είχε καταψηφίσει το ΚΚΕ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό το λόγο, αυτή την τροπολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ενεργοποιεί το νόμο, τον ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.

VROUTSIS

Αντίθετα, στην σχετική συζήτηση, το ΚΚΕ κατέθεσε δική του τροπολογία με την οποία ζητούσε να πάει ο κατώτατος μισθός στα 751, την οποία την απέρριψε η κυβέρνηση.

Συνεπώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιπαρατεθεί στο ΚΚΕ διαστρέφοντας την αλήθεια και κακοποιώντας βάναυσα την πραγματικότητα!

________________________________________________________________________________________________

Ο Γιάννης Γιάννης Βεντούρας είναι οικονομολόγος – συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 και σπούδασε στο οικονομικό τμήμα της σχολής ΝΟΕ του ΑΠΘ. Εργάσθηκε σαν οικονομικός διευθυντής και οικονομικός σύμβουλος σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, μελετώντας από τα «μέσα» το καπιταλιστικό σύστημα. Συμμετέχει ενεργά στο λαϊκό κίνημα.
Είναι εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος στον Δήμο Αχαρνών. Διδάσκει δωρεάν Πολιτική Οικονομία στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο «Δημήτρης Γληνός».