Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αυστραλία: Θα θανατώσει 10.000 καμήλες γιατί πίνουν πολύ νερό και …αποβάλλουν πολύ μεθάνιο!!!

Και ενώ η πύρι­νη λαί­λα­πα στην Αυστρα­λία αφή­νει πίσω της νεκρούς, καμέ­να σπί­τια και μισό δισε­κα­τομ­μύ­ριο απαν­θρα­κω­μέ­να ζώα,  και τερά­στιες εκτά­σεις γης έχουν γίνει στά­χτη, η χώρα ετοι­μά­ζε­ται, σύμ­φω­να με διε­θνή Μέσα που επι­κα­λού­νται την εφη­με­ρί­δα The Australian, να θανα­τώ­σει πάνω από 10.000 καμή­λες σε μία προ­σπά­θεια ελέγ­χου του πλη­θυ­σμού τους καθώς «πίνουν πολύ νερό» και απο­βάλ­λουν μεγά­λες ποσό­τη­τες μεθανίου…!!!

Μερι­κούς μήνες πριν εξό­ντω­σε 2.000.000 γάτες, με παρό­μοιες δικαιολογίες.

Την επι­χεί­ρη­ση μαζι­κής θανά­τω­σης — που θα ξεκι­νή­σει σήμε­ρα, Τετάρ­τη, έχουν ανα­λά­βει επαγ­γελ­μα­τί­ες σκο­πευ­τές που θα επι­βαί­νουν σε ελικόπτερα.

Οι καμή­λες είναι γνω­στές για την αντο­χή τους σε συν­θή­κες ερή­μου, αλλά και την ανά­γκη τους για πολύ νερό — το οποίο παίρ­νουν από το λίπος που έχουν απο­θη­κευ­μέ­νο στις καμπού­ρες τους.

Οι ντό­πιοι δια­μαρ­τύ­ρο­νται για «εισβο­λές» των θηλα­στι­κών που ανα­ζη­τούν στις περιου­σί­ες τους νερό. «Ζού­με σε συν­θή­κες καυ­τές και δύσκο­λες και νιώ­θου­με άβο­λα για­τί οι καμή­λες έρχο­νται, γκρε­μί­ζουν φρά­κτες, μπαί­νουν στις περιου­σί­ες μας και προ­σπα­θούν να βρουν νερό ακό­μη και από τα κλι­μα­τι­στι­κά» λέει κάτοι­κος της περιοχής.

«Κάποιοι άνθρω­ποι, ακό­μα και με τέτοιο καύ­σω­να, αδυ­να­τούν να ανοί­ξουν τα κλι­μα­τι­στι­κά τους, φοβού­με­νοι πως οι καμή­λες θα επι­τε­θούν στα air conditioner για την υγρα­σία τους» εξη­γεί εκπρό­σω­πος της Υπη­ρε­σί­ας Περι­βάλ­λο­ντος και Ύδρευ­σης της Νέας Νότιας Ουα­λί­ας (DEW) ο οποί­ος επι­ση­μαί­νει πως η ανά­γκη τους για πολύ νερό δεν είναι το μόνο πρό­βλη­μα που προ­κα­λούν στους κατοί­κους, αλλά και το τοπι­κό οικοσύστημα.

Όπως λέει, η μεγά­λη αύξη­ση του πλη­θυ­σμού καμή­λων έχει προ­κα­λέ­σει πλή­θος προ­βλη­μά­των: Αφε­νός μόλυν­ση του εδά­φους και του υδρο­φό­ρου ορί­ζο­ντα από τα κου­φά­ρια των ζώων που πεθαί­νουν από δίψα ή σκο­τώ­νουν το ένα το άλλο για λίγο νερό. Αφε­τέ­ρου, ανη­συ­χία για μεγά­λες εκπο­μπές αερί­ων του θερ­μο­κη­πί­ου καθώς τα συγκε­κρι­μέ­να ζώα απο­βάλ­λουν μεθά­νιο που ισο­δυ­να­μεί με έναν τόνο διο­ξει­δί­ου του άνθρα­κα το χρόνο.

«Αυτά έχουν προ­κα­λέ­σει σημα­ντι­κή ζημιά σε υπο­δο­μές, κίν­δυ­νο σε οικο­γέ­νειες και κοι­νό­τη­τες, αυξη­μέ­νη βόσκη­ση στα εδά­φη των αβο­ρί­γι­νων και κρί­σι­μα ζητή­μα­τα δημό­σιας υγεί­ας» προ­σθέ­τει η DEW.

Η επι­χεί­ρη­ση ελέγ­χου του πλη­θυ­σμού καμη­λών εκτι­μά­ται πως θα στοι­χί­σει 1,2 εκα­τομ­μύ­ρια δολά­ρια και ανα­μέ­νε­ται να ολο­κλη­ρω­θεί σε πέντε μέρες. Σύμ­φω­να με το ABC Αυστρα­λί­ας, τα κου­φά­ρια τους θα αφε­θούν να ξερα­θούν προ­τού ταφούν ή απο­τε­φρω­θούν. Οι καμή­λες έφτα­σαν στην ήπει­ρο — νησί από την Ινδία και το Αφγα­νι­στάν κατά τον 19ο αιώ­να για τις ανά­γκες του κατα­σκευα­στι­κού τομέα και της μεταφοράς.

Όπως ήταν ανα­με­νό­με­νο η απα­ρά­δε­κτη από­φα­ση αυτή της κυβέρ­νη­σης — με την ευφά­ντα­στη δικαιο­λό­γη­ση — να θανα­τώ­σει 10.000 καμή­λες προ­κά­λε­σε την οργή πολ­λών, οι οποί­οι έσπευ­σαν να σχο­λιά­σουν: «Αυτό είναι αηδία, αυτό, είναι τρο­μέ­ρο», ή «Δεν μπο­ρού­με να γυρί­σου­με πίσω το παρελ­θόν, ας απο­τρέ­ψου­με του­λά­χι­στον αυτό».

Εμείς απλά θα ανα­ρω­τη­θού­με, αν μια βιο­μη­χα­νία που ρυπαί­νει το περι­βάλ­λον την κλείνουν…

australia2 australia3
australia4 australia5
australia6 australia7
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο