Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αυτή δεν την έχει φάει ακόμη…

Επιμέλεια Πάνος Αλεπλιώτης //

Ενώ η αδερφή του Κιμ Γιονγκ-Ουν ήταν στο επίκεντρο της προσοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μια άλλη σημαντική γυναίκα της ζωής του παρέμεινε με τον αρχηγό στο σπίτι. Η σύζυγος του Κιμ Ri Sol-Ju σπάνια εμφανίζεται στο κοινό, αλλά με αφορμή τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, έχουν βγει κάποιες λεπτομέρειες τραγελαφικές και αλληλοσυγκρουόμενες, είναι αλήθεια, σχετικά με την πρώτη κυρία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, επειδή προέρχονται  κυρίως από Νοτιοκορεατικές ασφαλίτικες πηγές.

Αυτό το Φεβρουάριο, η Ri Sol-Ju έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση, με ταγεράκι βορειοκορεάτικης παραγωγής, μια και δεν φοράει ποτέ ρούχα εισαγωγής. Στεκόταν δίπλα στον σύζυγό της χαιρετώντας μια τεράστια στρατιωτική παρέλαση στην κορεατική πρωτεύουσα Πιονγκ Γιάνγκ, την παραμονή της έναρξης των  Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτή ήταν μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις, η πρώτη εδώ και αρκετούς μήνες, καθώς η χώρα δεν κρατάει μυστική την προσωπική ζωή της οικογένειας Κιμ, απλά δεν αναφέρεται όσο συχνά συνηθίζεται στις άλλες χώρες. Από την άλλη, φήμες για τα πάντα γύρω από την Ri, αναφέρουν ακόμη ότι και το όνομα της συζύγου σαν Ri Sol -Ju έχει αναφερθεί, από τα μέσα της Νότιας Κορέας, ότι μπορεί είναι ψεύτικο. Πολυάριθμες εκθέσεις από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας προσθέτουν κάποιες λεπτομέρειες του προφίλ της πρώτης κυρίας της Λ.Δ της Κορέας, όπως για τα ρούχα που προτιμάει.

Επίσημη αναφορά

Το 2012 αναφέρεται για πρώτη φορά το Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων της ΛΔ. Κ  στην ταυτότητα της πρώτης κυρίας. Πριν από την ανακοίνωση, την «μυστηριώδη» κυρία την είχαν δει μαζί με τον Ανώτατο Διοικητή σε διαφορετικές περιπτώσεις πράγμα  που προκαλούσε πολλές συζητήσεις σχετικά με την ταυτότητά της. Ωστόσο η ΚΥΠ της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι παντρεύτηκαν το 2009, ενώ κάποιες άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι συναντήθηκαν σε μια συναυλία κλασικής μουσικής στο 2010.

Μαζορέτα

Οι  όντως εντυπωσιακές μαζορέτες των Ολυμπιακών Αγώνων της ΛΔ Κορέας αποκαλύπτουν  πως έχουν δώσει στην χώρα την πρώτη κυρία. Πάλι η ΚΥΠ της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι η «συντρόφισσα» Ri ήταν μία από τις 90 μαζορέτες που στάλθηκαν στο Ασιατικό πρωτάθλημα στίβου στη Νότια Κορέα, το 2005. Ορισμένες άλλες  πηγές  την εμφανίζουν σαν τραγουδίστρια στην ορχήστρα Unhasu, ευρέως γνωστή στην Β.Kορέα αλλά και στο εξωτερικό, αλλά αυτό επίσης δεν έχει επιβεβαιωθεί. Πως να γίνει άλλωστε αυτό αφού η ΚΥΠ της ΒΚ «κατέστρεψε όλα τα στοιχεία των εμφανίσεων της», λέει ποιος άλλος η ΚΥΠ της Ν.Κ.

Κόρη γνωστών επιστημόνων

Διάφορες πηγές  ισχυρίζονται πως η Ri γεννήθηκε μεταξύ 1985 και 1989 και είναι κόρη ενός καθηγητή Πανεπιστημίου και μιάς διακεκριμένης ιατρού. Όπως και ο σύζυγός της, πιθανώς αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Kim Il-sung, αλλά κάποιες άλλες πηγές ισχυρίζονται πως επίσης σπούδασε τραγούδι στην Κίνα.

Μητέρα τριών παιδιών

Έχει αναφερθεί πως το ζευγάρι έχουν τρία παιδιά – δύο κορίτσια και ένα αγόρι. Οι πληροφορίες σχετικά με τα δύο πρώτα κορίτσια προήλθε από τον επί πολλά χρόνια φίλο του Kim Jong-Un Ντένις Ρόντμαν, τον πρώην παίκτη μπάσκετ του NBA που έχει επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα αρκετές φορές. Είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι συνάντησε το δεύτερο παιδί του ζευγαριού το 2013, αποκαλώντας τον Kim ένα καλό μπαμπά μιας όμορφης οικογένειας. Η φημολογία σχετικά με ένα τρίτο παιδί αυξήθηκε το 2017 όταν η  Ri είχε εξαφανιστεί από τη δημόσια σκηνή για αρκετούς μήνες.  Η ΚΥΠ της Νότιας Κορέας ανέφερε, τον Αύγουστο ότι είχε γεννήσει ένα αγόρι.

Για το καθεστώς στην Β.Κορέα υπάρχει συνολικά επεξεργασμένη εκτίμηση. Αυτό που προκύπτει μέσα από όλες αυτές τις μη σίγουρα βεβαιωμένες πληροφορίες είναι ότι ο Κιμ σε αντίθεση με την λυσσαλέα διασπορά χιλιάδων βλακωδών και επικίνδυνων πληροφοριών κατασκευασμένων στα εργαστήρεια των Μυστικών Υπηρεσιών έχει γυναίκα, παιδιά και οικογενειακή ζωή.

Πηγή: Σπούτνικ

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης. Από το 2011 διαμένει στην Σουηδία στην πόλη Σβεγκ του δήμου Χεργιεντάλεν και εργάζεται ως διευθυντής τεχνικών και κοινωνικής υποδομής.