Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αυτοί είναι οι κομμουνιστές, κύριε Γεωργιάδη

Γρά­φει ο Νίκος Μότ­τας //

«Μεί­ζων στό­χος στη χώρα είναι να πέσουν οι κομ­μου­νι­στές» δήλω­σε ο αντι­πρό­ε­δρος της ΝΔ Άδω­νις Γεωρ­γιά­δης σε ένα ακό­μη χυδαίο αντι­κομ­μου­νι­στι­κό του παραλήρημα.

Είναι γνω­στή άλλω­στε η τακτι­κή της ακρο­δε­ξιάς — απ’ τους «Γεωρ­γιά­δη­δες» της ΝΔ μέχρι τη ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή Χρυ­σή Αυγή — να επι­χει­ρεί να ταυ­τί­σει την σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κή κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ με τους κομμουνιστές.

Ο στό­χος τους είναι προ­φα­νής: να συκο­φα­ντη­θεί στην συνεί­δη­ση λαϊ­κών μαζών η έννοια του κομ­μου­νι­σμού, το ΚΚΕ και το εργα­τι­κό κίνη­μα. Γι’ αυτό και απο­δί­δουν στον ΣΥΡΙΖΑ δήθεν κομ­μου­νι­στι­κα χαρα­κτη­ρι­στι­κά, ενώ γνω­ρί­ζουν πολύ καλά ότι το κόμ­μα του κ. Τσί­πρα έχει τόση σχέ­ση με το μαρ­ξι­σμό-λενι­νι­σμό όση ο φάντης με το ρετσι­νό­λα­δο. Καμία απο­λύ­τως δηλαδή.

Μιας όμως και ο άλλο­τε συνο­δοι­πό­ρος του Καρα­τζα­φέ­ρη και τηλε­δια­φη­μι­στής των εμε­σμά­των του ναζι­στή Πλεύ­ρη είχε το θρά­σος να πιά­σει ξανά στο στό­μα του τους κομ­μου­νι­στές να υπεν­θυ­μί­σου­με ορι­σμέ­νες απλές αλήθειες.

Άκου, λοι­πόν κ. Γεωργιάδη…

-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ είναι αυτοί που παρά τις εξο­ρί­ες, τις φυλα­κί­σεις και τα βασα­νι­στή­ρια, αρνή­θη­καν να υπο­γρά­ψουν δήλω­ση μετά­νοιας. Είναι αυτοί που το αστι­κό κρά­τος των «Γεωρ­γιά­δη­δων»  έστελ­νε στα μπου­ντρού­μια της Κέρ­κυ­ρας, της Ακρο­ναυ­πλί­ας, της Αίγι­νας, του Γεντί Κου­λέ, στον Άη-Στρά­τη, στη Μακρό­νη­σο και αλλού.

Τι σχέ­ση μπο­ρεί να έχει με αυτούς ο ΣΥΡΙΖΑ που — από κοι­νού με ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ — δεν έχει αφή­σει «δήλω­ση» υπο­τα­γής στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και το μεγά­λο κεφά­λαιο που να μην έχει υπο­γρά­ψει; Είναι τα ίδια κόμ­μα­τα που υπέ­γρα­ψαν τέσ­σε­ρα μνη­μό­νια, επο­πτεί­ες διαρ­κεί­ας και εκα­το­ντά­δες αντι­λαϊ­κούς-αντερ­γα­τι­κούς νόμους περ­νώ­ντας τη θηλιά στο λαι­μό του λαού.

Άκου, κ. Γεωργιάδη…

-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ είναι αυτοί που δεν πρό­δω­σαν τις ιδέ­ες τους ακό­μη κι’ όταν βρέ­θη­καν αντι­μέ­τω­ποι με το εκτε­λε­στι­κό από­σπα­σμα. Οι 106 του Κούρ­νο­βο, οι 200 της Και­σα­ρια­νής, οι μάρ­τυ­ρες του Μπλό­κου της Κοκ­κι­νιάς, του Χαϊ­δα­ρί­ου, οι χιλιά­δες γεν­ναί­οι μαχη­τές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που έδω­σαν τη ζωή τους στον αγώ­να ενά­ντια στους Ναζί κατα­κτη­τές και τους ντό­πιους ταγματασφαλίτες.

Τι σχέ­ση μπο­ρεί να έχει με όλους αυτούς ο ΣΥΡΙΖΑ που συνα­γε­λά­ζε­ται με τον «δια­βο­λι­κά καλό» Τραμπ, το Νετα­νιά­χου και τη Μέρ­κελ; Ο ΣΥΡΙΖΑ που επε­κτεί­νει και ανα­βαθ­μί­ζει τις αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές βάσεις από την Αλε­ξαν­δρού­πο­λη μέχρι τη Σού­δα, μετα­τρέ­πο­ντας τη χώρα σε ορμη­τή­ριο των ιμπεριαλιστών.

Άκου, κ. αντι­πρό­ε­δρε της ΝΔ…

- ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ είναι ο Μπε­λο­γιάν­νης, ο Πλου­μπί­δης, ο Σου­κα­τζί­δης, ο Βιδά­λης, ο Μαλ­τέ­ζος, ο Βελου­χιώ­της, η Ηλέ­κτρα Απο­στό­λου, ο Νικη­φο­ρί­δης, η Βασι­λα­κο­πού­λου, ο Κατρά­κης, ο Ρίτσος, ο Φλω­ρά­κης. Είναι οι χιλιά­δες νεκροί και ζωντα­νοί αλύ­γι­στοι αγω­νι­στές που, με τον έναν ή με τον άλλο τρό­πο, όρθω­σαν το ανά­στη­μα τους στην εξου­σία των «Γεωρ­γιά­δη­δων» παλεύ­ο­ντας για να ξημε­ρώ­σουν καλύ­τε­ρες μέρες για το λαό.

Τι σχέ­ση μπο­ρεί να έχουν με αυτούς οι Τσί­πρες, οι Κατρού­γκα­λοι, οι Δρα­γα­σά­κη­δες, οι Πολά­κη­δες, οι Τσα­κα­λώ­τοι και όλοι όσοι υπε­ρα­σπί­ζο­νται τις «αξί­ες» του σάπιου καπι­τα­λι­σμού; Τι σχέ­ση έχουν με τους Κομ­μου­νι­στές αυτοί που, απο­δε­δειγ­μέ­να, κηρύτ­τουν το «ρεα­λι­σμό» της υπο­τα­γής, τις «αξί­ες» και «αρχές» της ΕΕ, που πασχί­ζουν να απο­δεί­ξουν ότι είναι οι καλύ­τε­ροι εφαρ­μο­στές των αντι­λαϊ­κών μεταρρυθμίσεων;

Ακού­στε, λοι­πόν, κ. Γεωρ­γιά­δη, κ. Μητσο­τά­κη και λοι­ποί ιδε­ο­λο­γι­κοί «συγ­γε­νείς»…

- ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ είναι αυτοί που βρί­σκο­νται καθη­με­ρι­νά στους δρό­μους του αγώ­να για την υπε­ρά­σπι­ση των εργα­τι­κών, λαϊ­κών συμ­φε­ρό­ντων. Αυτοί που αρνού­νται να γίνουν δια­χει­ρι­στές και ορντι­νά­τσες του εκμε­ταλ­λευ­τι­κού καπι­τα­λι­στι­κού συστή­μα­τος, αλλά παλεύ­ουν να το ανα­τρέ­ψουν για να ανοί­ξουν δρό­μο στην σοσια­λι­στι­κή-κομ­μου­νι­στι­κή προοπτική.

Ξέρει καλά, λοι­πόν, η αστι­κή τάξη και οι «Γεωρ­γιά­δη­δες» που την υπη­ρε­τούν ποιος είναι ο πραγ­μα­τι­κός τους αντί­πα­λος. Είναι το ΚΚΕ και το οργα­νω­μέ­νο ταξι­κό κίνημα.

Ο κομ­μου­νι­σμός στοι­χειώ­νει τον ύπνο και τον ξύπνιο τους. Γι’ αυτό προ­σπα­θούν να τον ξορ­κί­σουν βαφτί­ζο­ντας «κομ­μου­νι­στι­κή» την καπι­τα­λι­στι­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα που, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και λοι­πές αστι­κές δυνά­μεις από κοι­νού, υπηρετούν.

Νέο αντι­κομ­μου­νι­στι­κό παρα­λή­ρη­μα από τον αντι­πρό­ε­δρο της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη

____________________________________________________________________________

Νίκος Μόττας Γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Είναι υποψήφιος διδάκτορας (Phd) Πολιτικής Επιστήμης, Διεθνών Σχέσεων και Ιστορίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων (Master of Arts) στις διπλωματικές σπουδές (Παρίσι) και στις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις (Πανεπιστήμιο Τελ Αβίβ). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα μέσα.
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο